Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2015: Ο Κρίστιαν Μπέιλ και η Νάταλι Πόρτμαν μιλούν για το τι σημαίνει να κάνεις ταινία με τον Τέρενς Μάλικ

στα 10

Ο Τέρενς Μάλικ δεν παραβρέθηκε - όπως το συνηθίζει - στη συνέντευξη Τύπου του «Knight of Cups». Αντ' αυτού, το μυστήριο γύρω από το μύθο του ήρθαν να ξεδιαλύνουν ο Κρίστιαν Μπέιλ και η Νάταλι Πόρτμαν.

Berlinale 2015: Ο Κρίστιαν Μπέιλ και η Νάταλι Πόρτμαν μιλούν για το τι σημαίνει να κάνεις ταινία με τον Τέρενς Μάλικ

Για τρίτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του, ο Τέρενς Μάλικ συμμετέχει με το «Knight of Cups» σε ένα μεγάλο Φεστιβάλ όπως αυτό του Βερολίνου - το 2012 ήταν το «Δέντρο της Ζωής» στις Κάννες, το 2013 το «To the Wonder» στη Βενετία. Και φυσικά, παρά τις φήμες πως κυκλοφορεί αναμεσά μας, δεν βρίσκεται πουθενά, πόσο μάλλον στη συνέντευξη Τύπου για την ταινία που ακολούθησε τη δημοσιογραφική της προβολή το πρωί της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Knight of Cups».

Εκπροσωπώντας την ταινία έφτασαν όμως στο Βερολίνο ο Κρίστιαν Μπέιλ (πρωταγωνιστής της ταινίας) και η Νάταλι Πόρτμαν που παίζει ένα μικρό ρόλο - μια από τις κατακτήσεις του ήρωα. Και μίλησαν για το τι σημαίνει να δουλεύεις με τον Τέρενς Μάλικ, για το γεγονός πως κανένας ηθοποιός δεν ξέρει τι ταινία γυρίζει όταν η κάμερα είναι ανοιχτή και κυρίως για το γεγονός πως αν είναι να μάθεις σινεμά από κάποιον αυτός ας είναι ο πιο ιδιοσυγκρασιακός σκηνοθέτης της εποχής μας.

Christian Bale Berlinale 2015 607

Κρίστιαν Μπέιλ

Το τέλειο και πολύ ενδιαφέρον πράγμα στην προσέγγιση του Τέρι είναι ότι δεν μας έλεγε τι θέμα έχει η ταινία. Είχα δουλέψει μαζί του πριν δέκα χρόνια στο "The New World". Μιλήσαμε για πολλά διαφορετικά πράγματα. Η ταινία ήταν κάτι που ήθελε να κάνει εδώ και καιρό. Το μόνο που μου έδωσε ήταν μια περιγραφή του χαρακτήρα μου. Κάθε φορά που θα γυρνούσαμε μια σκηνή δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να κάνω. Ανοιγε την κάμερα και έλεγε "ας δούμε τι θα γίνει". Με τον Τέρι υπάρχει μεγάλη ασφάλεια να κάνεις κάτι τέτοιο. Είχαμε πολλά ευτυχή ατυχήματα. Υπήρχαν βέβαια άνθρωποι από την παραγωγή που κρατούσαν ένα σωρό σελίδες και έριχνα κλεφτές ματιές για να δω τι θα μου πουν να κάνω σε κάθε επόμενη λήψη.»

Natalie Portman Berlinale 2015 607

Νάταλι Πόρτμαν

«Υπήρξα θαυμάστρια του Τέρι σε όλη μου τη ζωή. Το "Days of Heaven" είναι η αγαπημένη μου ταινία όλων των εποχών. Κάνει πραγματικά απίστευτα, επιδραστικά φιλμ, τόσο οπτικά όσο και συναισθηματικά. Στο "Knight of Cups" κάναμε περισσότερο voice over παρά γύρισμα. Ηταν τέλεια γιατί είχε πλάκα να δοκιμάζουμε διάφορα πράγματα και διαφορετικούς τρόπους να εκφράσουμε μια εσωτερική φωνή. Νιώθω πολύ τυχερή που δούλεψα μαζί του πριν σκηνοθετήσω την πρώτη μου ταινία (σ.σ. το «A Tale of Love And Darkness»). Μου θύμισε ότι οι κανόνες στο σινεμά δεν είναι απαραίτητη. Μπορείς να βρεις το δικό σου δρόμο να ξεπερνάς τα λάθη, να υποδέχεσαι τα προβλήματα. Αυτό που άλλοι σκηνοθέτες το θεωρούν πρόβλημα, ο Τέρι το θεωρεί ευκαιρία.»

Christian Bale Natalie Portman Berlinale 2015 607

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Κάντε κλικ εδώ για συνεχή ενημέρωση.

Διαβάστε ακόμη: