Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2015: Υποκλιθείτε, έφτασε η Κέιτ Μπλάνσετ φέρνοντας τη «Cinderella»!

στα 10

H Κέιτ Μπλάνσετ μόλις έφτασε στην πλατεία Ποτσντάμερ, κατέβηκε από την άμαξά της και μπήκε στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον σκηνοθέτη της «Σταχτοπούτας» Κένεθ Μπράνα. Είναι φανερό, η μέρα της ανήκει...

 Berlinale 2015: Υποκλιθείτε, έφτασε η Κέιτ Μπλάνσετ φέρνοντας τη «Cinderella»!

Ο Κένεθ Μπράνα έπλασε την νέα «Σταχτοπούτα» και το έκανε με την μαγεία και την καλοσύνη και τη γλυκύτητα που αρμόζει σε παραμύθια με κόρες με ζεστή καρδιά και πρίγκηπες που ζητούν αυτό και μόνο αυτό από τη ζωή τους. H «Cinderella» του είναι χαριτωμένη και ζαχαρωτή, όπως ταιριάζει σ' ένα κλασικό παραμύθι και μια κλασική κινηματογραφική απόδοσή του. Η Λίλι Τζέιμς κι ο Ρίτσαρντ Μάντεν ως Σταχτοπούτα και Πρίγκιπας είναι ελαφρώς πιο γλυκανάλατοι απ' όσο θα θέλαμε, η Μπλάνσετ κατά στιγμές υπερβολική, κατά στιγμές συναρπαστική, η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ στο ρόλο της Καλής Νεράιδας είναι αληθινά απολαυστική χωρίς ένα φάλτσο και ο Μπράνα χαρίζει και μια εξαιρετική σεκάνς-δώρο, τη «μεταμόρφωση» της πανέμορφης Σταχτοπούτας και της άμαξάς της πίσω σε σκονισμένο κοριτσάκι και κολοκύθα, μ' ένα εκπληκτικά διασκεδαστικό σασπένς.

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Κάντε κλικ εδώ για συνεχή ενημέρωση.

cinderella 607

Ο σκηνοθέτης, πλαισιωμένος από τους ηθοποιούς του, έδωσε συνέντευη Τύπου και υποδέχτηκε τη Σταχτοπούτα του, Λίλι Τζέιμς (την ξανθομαλλούσα Ρόουζ του «Downton Abbey»), τον Ρίτσαρντ Μάντεν (λέγε με και Ρομπ Σταρκ), την Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, τον Στέλαν Σκάρσγκααρντ, όμως, κακά τα ψέμματα, η Berlinale χάρισε το θρόνο της στην... κακιά μητριά: τη μία και μοναδική Κέιτ Μπλάνσετ. Διαβάστε παρακάτω τα highlights απ' όσα είπαν οι συντελεστές του «Cinderella», προτού ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη: Το τρέιλερ της «Σταχτοπούτας» ήρθε ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου!

cinderella 607

Ο Κένεθ Μπράνα για το πώς αποφάσισε να κάνει την ταινία Το σενάριο ήταν πολύ ενδιαφέρον και η Disney μοιράστηκε μαζί μου το όραμά της. Ηθελα να κάνω μία ταινία με θέμα το θάρρος και την καλοσύνη. Γνώριζα λοιπόν πως με τους σωστούς συνεργάτες θα βγάζαμε ένα αποτέλεσμα που θα άφηνε το σημάδι του. Η πρόκληση ήταν να μπορέσουμε να νικήσουμε το σύγχρονο κυνισμό χωρίς να φανούμε γλυκεροί και γραφικοί μπροστά στο συναισθηματισμό. Ηθελα να βγει η καρδιά της ταινίας, με τις χαρές και τις λύπες της: η απώλεια των γονιών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για την Disney. Επίσης ήταν για μένα κίνητρο το να σκιαγραφήσω μία ιστορία για το γιατί η κακιά μητριά έγινε κακιά, ποια ήταν η ιστορία της. Ξέρω ότι σήμερα δε μας αρέσουν τα χάπι εντ, αλλά γιατί καμιά φορά να μη νικάει η καλοσύνη; Είναι ένα στοιχείο που πάντα χρειάζεται - σε όλες τις εποχές.

cinderella 607

Η Κέιτ Μπλάνσετ για την Κακιά Μητριά Ηθελα να φαίνεται ότι, ως ηρωίδα, διαγράφει μία πορεία. Μίλησα στον Κεν για το ότι δε θα ήθελα να είναι από την αρχή σατανική. Ηθελα να εστιάσουμε στο πώς οι γυναίκες γίνονται ζηλιάρες, μετά από μία αφορμή. Ο τόνος της φωνής μου βαθαίνει σταδιακά όσο η μητριά βυθίζεται στη ζήλια. Σ' αυτήν την ταινία υπάρχουν λόγοι για τη συμπεριφορά της.

Διαβάστε ακόμη: H Κέιτ Μπλάνσετ είναι η κακιά μητριά που αγαπάμε ήδη στο «Cinderella» του Κένεθ Μπράνα

cinderella 607

Ο Κένεθ Μπράνα για τις σύγχρονες μεταφορές κλασικών έργων Υπάρχουν αμέτρητες διαφορές ανάμεσα στον Σέξπιρ και τους αδελφούς Γκριμ. Αλλά υπάρχει μια μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα στη «Σταχτοπούτα» και τον Βασιλιά Λιρ. Η ταινία επαναλαμβάνει συχνά την ατάκα, «να έχεις θάρρος και καλοσύνη», που μοιάζει αφελής, αλλά κάποιος μου θύμισε ότι στον Λιρ λέμε, «να έχεις υπομονή και αντοχές» - εξίσου απλό, εξίσου σοφό.

cinderella 607

Η Λίλι Τζέιμς για την εμπειρία Ο Κεν έκανε το δυσκολότερο, μεταχειριζόμενος ένα πασίγνωστο παραμύθι: κατάφερε να μεταφέρει στο γύρισμα την καρδιά της ταινίας του.

Η Κέιτ Μπλάνσετ με χιούμορ Οταν άρχισε να κυκλοφορήσει η είδηση για την ταινία, ο κόσμος με κοιτούσε περίεργα και με ρωτούσε: θα κάνεις τη Σταχτοπούτα; Κι εγώ τους έλεγα όχι, όχι, αυτό το φυλάμε για τα drag shows του Σίδνεϊ!

cinderella 607

Η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ για τον Μπράνα Μπορείς να τον εμπιστευτείς τον Κεν. Δεν είναι μόνο πολύ καλός, είναι και πολύ ταλαντούχος και πολύ γενναιόδωρος με τους ηθοποιούς του, γιατί είναι και ο ίδιος ηθοποιός. Αν η ταινία σας φανεί δαφορετική απ' ό,τι περιμένετε, θα είναι γιατί επέτρεψε στους ηθοποιούς του να δώσουν ερμηνείες κι όχι να σκιαγραφήσουν καρικατούρες.

Η Κέιτ Μπλάνσετ για τον Μπράνα Ο κύριος Μπράνα; Ω, είναι υπέροχος και καταφέρνει να σε πείθει ότι αυτό που θέλει ο ίδιος είναι δική σου ιδέα...

cinderella 607

Κέιτ Μπλάνσετ για το Βερολίνο Aγαπώ το Βερολίνο. Ημουν εδω τα Χριστούγεννα με την οικογένειά μου για 6 εβδομάδες. Είναι υπέροχο να βρίσκεσαι σε μία πόλη που χρωστά την οικονομία της στον πολιτισμό. Δε θέλεις να ζεις σε πόλεις όπου ο κεντρικός πυρήνας είναι η οικονομία. Χαίρομαι ιδιαίτερα για το φεστιβάλ που είναι ένα από τα πρώτα που επισκέφτηκα στην καριέρα μου. Το αγαπημένο μου στοιχείο είναι ότι ξαφνικά ανοίγει μία πόρτα και βρίσκεσαι σε αυτό το μικρό δωμάτιο όπου γίνονται οι φωτογραφήσεις. Ενα από τα πιο περίεργα δωμάτια που έχω μπει στη ζωή μου! (γέλια)

cinderella 607

H Κέιτ Μπλάνσετ για τα φαντασμαγορικά κοστούμια της Σάντι Πάοουελ Αχ, τα υπέροχα ρούχα της Σάντι. Μου κουνούσε τα φορέματα σαν να ήμουν σκυλάκι και αυτά ήταν τα μπισκοτάκια μου. Επρεπε να τα κερδίσω. Επρεπε να τα γεμίσω...

cinderella 607

Ο Κένεθ Μπράνα για τις «γυναίκες» του Ω, θα μου ήταν να αδυνατον να διαλέξω τη Λαίδη Μακμπέθ μου ανάμεσα στην Ελενα και την Κέιτ.

Η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ έχει την απάντηση Πάρε την Κέιτ για Λαίδη κι εγώ μπορώ να κάνω άλλο ρόλο - ας κάνουμε ένα θίασο μόνο με γυναίκες!

cinderella 607

Η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ για το ρόλο της Η Νονά της Σταχτοπούτας, η Καλή Νεράιδα, ήταν αστεία γιατί κι εγώ είμαι αστεία. Είχαμε ένα σωρό ιδέες με τον Κεν. Για παράδειγμα, σκεφτείτε το: γιατί να διαλέξει μια κολοκύθα για να την κάνει άμαξα; Επίσης, μιλάμε σοβαρά; Γυάλινο γοβάκι; Οπότε σκέφτηκα ότι ήταν μαθητευόμενη νεράιδα κι ότι αυτοσχεδίαζε καθώς προχωρούσε. Ή ότι ήταν 1.000 χρόνων και δε θυμόταν τα μαγικά της. Επίσης είχε ένα χρονικό όριο, τα έκανε όλα βιαστικά για να προλάβει η Σταχτοπούτα το event. Οπότε, ναι, αυτοσχεδίασα στην κωμωδία!

cinderella 607

Η Κέιτ Μπλάνσετ για τους «κακούς» ρόλους Είναι σίγουρα πάντα διασκεδαστικό να ερμηνεύεις τους σατανικούς ρόλους. Γιατί πάντα προσπαθήσεις να σπρώξεις παραπέρα τα όρια - να τεστάρεις μέχρι πού μπορείς να το τραβήξεις. Πάντα επίσης υπάρχει μία ανησυχία: θέλεις να είσαι πιστή στο ρόλο, αλλά από την άλλη, πάντα, να είστε σίγουροι, θέλεις να σε συμπαθήσει το κοινό!

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Κάντε κλικ εδώ για συνεχή ενημέρωση.

Διαβάστε ακόμη: