Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2015: Ειδική μνεία στην Αγορά Συμπαραγωγών του Βερολίνου για το νέο πρότζεκτ του Σύλλα Τζουμέρκα

στα 10

Το «The Miracle of the Sargasso Sea», η νέα τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα που βρίσκεται σε ανάπτυξη διακρίθηκε στην Αγορά Συμπαραγωγών του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Berlinale 2015: Ειδική μνεία στην Αγορά Συμπαραγωγών του Βερολίνου για το νέο πρότζεκτ του Σύλλα Τζουμέρκα

To «The Miracle of the Sargasso Sea» του Σύλλα Τζουμέρκα ήταν ένα από τα δύο ελληνικά πρότζεκτ που συμμετείχαν στη φετινή Αγορά Συμπαραγωγών του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου - το άλλο ήταν το «All the Pretty Little Horses» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, δεύτερη ταινία του μετά το «Luton».

Τρίτη ταινία για τον Σύλλα Τζουμέρκα μετά τη «Χώρα Προέλευσης» και την «Εκρηξη», το «The Miracle of the Sargasso Sea», αφού πέρασε από το Berlinale Talents Script Station Lab και τη Cinemart του Ρότερνταμ, έφτασε μέσω του προγράμματος Rotterdam-Berlinale Express στο Βερολίνο και κέρδισε ειδική μνεία από το Eurimages, με σκοπό την προώθηση της ανάπτυξης του πρότζεκτ.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Miracle of the Sargasso Sea».

Η ιστορία του φιλμ, σε σενάριο και πάλι του Σύλλα Τζουμέρκα και της Γιούλας Μπούνταλη, εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι, με ηρωίδες δυο γυναίκες – η μία ύποπτη για φόνο κι η άλλη εκπρόσωπος του νόμου – που, καθώς παρακολουθούν την αποκάλυψη μιας μυστηριώδους υπόθεσης αυτοκτονίας ενός ποπ σταρ, ανακαλύπτουν μεταξύ τους μια μοναδική ομοιότητα: την απέχθειά τους για την ως τώρα ζωή τους και την ορμητική επιθυμία τους να ξαναρχίσουν απ’ την αρχή.

Το «The Miracle of the Sargasso Sea» είναι μια παραγωγή της Homemade Films με παραγωγή τη Μαρία Δρανδάκη.

To 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διαρκέσει από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen. Κάντε κλικ εδώ για συνεχή ενημέρωση.

Διαβάστε ακόμη: