Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2013: Το Flix μιλά με τον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν για όλα τα αληθινά αγόρια.

στα 10

Στο Βερολίνο για την πρεμιέρα του «Prince Avalanche», ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν μας μίλησε για έναν κόσμο χωρίς τεχνολογία, για την κωμωδία που είναι το δυσκολότερο είδος και για τους λόγους που οι ταινίες του έχουν πάντα τον ίδιο άντρα ήρωα.

Berlinale 2013: Το Flix μιλά με τον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν για όλα τα αληθινά αγόρια.
Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του, Πολ Ραντ και Εμίλ Χερς

Μετά την επίσημη πρεμιέρα της στο Σάντανς, η νέα ταινία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν πέρασε τον ωκεανό και προβλήθηκε στο Βερολίνο, όπου ο ίδιος ο σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές του, ο Πολ Ραντ κι ο Εμίλ Χερς, μετατράπηκαν στις μεγάλες αγάπες της Berlinale, φωτεινά πρόσωπα σε μια φωτεινή ταινία σε μια γκρίζα πόλη σε μια κουρασμένη Ευρώπη.

Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν εγκατέλειψε για λίγο το ράντσο του στο Τέξας και τα δύο δίδυμα μωρά του κι ήρθε στο Βερολίνο για να προμοτάρει την ταινία του και, παρεμπιπτόντως, να πιει και δυο μπύρες με τους πρωταγωνιστές του, αλλά και με τον σταρ της επόμενης ταινίας του, «Joe», τον Νίκολας Κέιτζ, που φτάνει απόψε στην πόλη.

Ομιλητικός μέχρι τελικής πτώσης, διασκεδαστικός με την αμερικανική ανοιχτοσύνη, αλλά και έξυπνος και αναλυτικός, ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν μίλησε στο Flix για το «Prince Avalanche», τη σχέση του με τη φύση, τον πιο αγαπημένο του θησαυρό που είναι η μοναξιά, το σχέδιό του για το ριμέικ του «Suspiria» του Ντάριο Αρτζέντο που προς το παρόν έχει κολλήσει λόγω έλειψης χρημάτων.

Μίλησε για το πώς πέρασε από τα indies σαν το «George Washington» στις εμπορικές κωμωδίες σαν το «Sitter» (πανεύκολα, μια και η δυνατότητα να κάνει μια ταινία που θα δουν εκατομμύρια θεατές είναι γι’ αυτόν ακαταμάχητη).

Μίλησε και για τους ήρωές των ταινιών του που είναι, ανεξαιρέτως, πανομοιότυπα αγόρια σε διαφορετικά περιβάλλοντα, συνεσταλμένοι έφηβοι όποια ηλικία κι αν έχουν. «Μεγάλωσε με μια μητέρα και τρεις αδελφές. Ημουν περικυκλωμένος από γυναίκες, έμαθα, έστω και βιωματικά μόνο, να τις σέβομαι και να τις εκτιμώ. Θέλω πολύ να κάνω μια ταινία με γυναίκα ηρωίδα, είναι ο μεγάλος μου στόχος κι είναι ένα συγκεκριμένο σενάριο που γράφω για χρόνια. Αλλά προσπαθώ να το κάνω απόλυτα αυθεντικό. Οχι μόνο για να τιμήσω τις γυναίκες. Αλλά γιατί αν έχει λάθη και ανακρίβειες ως προς τη γυναικεία ψυχοσύνθεση, δεν τολμώ να σκεφτώ πόσο θα με μαλώνουν οι γυναίκες της δικής μου ζωής και, ειλικρινά, φοβάμαι!»

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν θα τη διαβάσετε όταν το «Prince Avalanche» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο 2013.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Prince Avalanche».

Διαβάστε περισσότερα για το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου που ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Φεβρουαρίου. Το Flix βρίσκεται εκεί με την υποστήριξη του Goethe Institut Athen προκειμένου να σας μεταφέρει όλα τα νέα από τη φετινή διοργάνωση στο ειδικό τμήμα του που ανανεώνεται συνεχώς.