Buzz

Τελικά ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος για τον οποίο αποχώρησαν οι Μπένιοφ και Βάις από το «Star Wars»;

στα 10

Φήμες θέλουν την Lucasfilm να είχε δυσαρεστηθεί αρκετά με το δίδυμο και την συνεργασία τους με το Netflix.

Τελικά ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος για τον οποίο αποχώρησαν οι Μπένιοφ και Βάις από το «Star Wars»;

Ενα από τα νέα τα οποία είχαν κάνει αίσθηση την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν και η αποχώρηση των Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις από το «Star Wars». Οι ίδιοι τότε είχαν πει πως αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πρότζεκτ μιας για να δουλέψουν πάνω στις σειρές και τις ταινίες που ετοιμάζουν για το Netflix δηλώνοντας πως «υπάρχουν τόσες ώρες σε μια μέρα, και νομίζουμε πως δεν θα δικαιώναμε ούτε στα Star Wars αλλά ούτε τα πρότζεκτς που έχουμε για το Netflix. Οπότε δυστυχώς αποχωρούμε.»

Διαβάστε ακόμα: Από το Γουέστερος σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά. Οι Μπένιοφ και Βάις ετοιμάζουν τη δική τους σειρά ταινιών «Star Wars»

star wars 607

Αλλά από ότι φαίνεται αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σύμφωνα με δημοσιεύματα των Variety και The Hollywood Reporter. Σύμφωνα με αυτά οι Μπένιοφ και Βάις είχαν δυσαρεστήσει αρκετά την πρόεδρο της Lucasfilm Κάθλιν Κένεντι με το ότι θα εργάζονταν ταυτόχρονα και στο Netflix χωρίς να δίνουν το 100% του εαυτού τους στο Star Wars. Το συγκεκριμένο δίδυμο ήταν γνωστό ότι ασχολούνταν μόνο με ένα πρότζεκτ κάθε φορά και ήδη είχαν εγείρει σοβαρές ανησυχίες στην Lucasfilm επειδή δεν έδιναν προτεραιότητα στο Star Wars.

Το Variety προσθέτει πως οι Μπένιοφ και Βάις είχαν σκοπό να ετοιμάσουν μια ταινία η οποία θα εξερευνούσε το origin των Τζεντάι, και θα διαδραματίζονταν πολλά χρόνια πριν το Skywalker Saga. Αλλά όταν έγινε γνωστό το καλοκαίρι που μας πέρασε πως υπέγραψαν με το Netflix ένα συμβόλαιο 250 εκατομμυρίων δολαρίων, έδειξαν στην Lucasfilm πως είχαν σκοπό να ακολουθήσουν κι άλλες ευκαιρίες, και κάτι τέτοιο η Κένεντι δεν το ανεχόταν. Το Netflix από την πλευρά του τότε είχε πει πως γνώριζε για τις δεσμεύσεις του διδύμου και είχε σκοπό να περιμένει μέχρι και τέσσερα χρόνια μέχρι να ολοκληρώσουν το Star Wars και να ασχοληθούν μαζί του αποκλειστικά, θέλοντας έτσι να χτυπήσουν το Disney+ και το HBO Max. Αλλά το στούντιο, όταν έμαθε για το συγκεκριμένο συμβόλαιο, άρχισε μυστικά να συναντά διάφορους άλλους σεναριογράφους για να πάρει ιδέες για μελλοντικές ταινίες Star Wars.

Διαβάστε ακόμα: «H Δύναμη μας ένωσε»: Νέο τρέιλερ για το «Star Wars: The Rise of Skywalker»

Dan Weiss - David Benioff 607

Από την άλλη υπάρχει και μια άλλη εκδοχή πως μετά τον όλο πανικό που προκάλεσαν με το φινάλε του «Game of Thrones» και την αγανάκτηση πολλών φανς, η οποία ήταν τόσο μεγάλη που πάνω από ένα εκατομμύριο από αυτούς υπέγραψαν ένα online petition για να ξαναγυριστεί η όγδοη σεζόν με άλλους σεναριογράφους, οι Μπένιοφ και Βάις δεν ήθελαν να ασχοληθούν με ένα ακόμα franchise που έχει πίσω του τόσο μεγάλο και φανατικό κοινό. Μια πηγή λέει στο THR πως το κοινό του Star Wars είναι «πραγματικά τοξικό» και συνεχίζει λέγοντας πως «με τι καρδιά θα πήγαιναν από το GoT στο Star Wars όπου οι φανς έβριζαν και παρενοχλούσαν στα κοινωνικά δίκτυα τους ηθοποιούς και τον [Ράιαν] Τζόνσον; Ποιος θέλει να περάσει από αυτή την κόλαση ξανά; Σίγουρα όχι αυτοί.» Η ζωή είναι πολύ μικρή για κάτι τέτοιο, καταλήγει η πηγή.

Τελικά μπορεί να μην μάθουμε ποτέ την πραγματική αιτία για την οποία οι Μπένιοφ και Βάις αποχώρησαν από το Star Wars. Μπορεί να είναι κάτι από όλα αυτά ή και όλα μαζί, αλλά μάλλον θα ποντάρουμε πως η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση.

Διαβάστε ακόμα: To «Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker» ξεκινάει ήδη να σπάει ρεκόρ