Buzz

Οι Μπένιοφ και Βάις αποχωρούν από το «Star Wars»

στα 10

Τίτλοι τέλους πριν καν αρχίσει για την συνεργασία των δημιουργών του «Game of Thrones» με την Disney και την Lucasfilm.

Οι Μπένιοφ και Βάις αποχωρούν από το «Star Wars»

Από ότι φαίνεται το ταξίδι των Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις από το Γουέστερος σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακρυά φαίνεται να έμεινε στη μέση. Πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε πως η νέα τριλογία «Star Wars» την οποία ετοίμαζαν οι δυο τους, οι οποία θα έβγαινε στις αίθουσες το 2022 και θα συνέχιζε το 2024 και 2026, δεν είναι πλέον πραγματικότητα.

Οι ίδιοι έκαναν την συγκεκριμένη ανακοίνωση λέγοντας πως η παραγωγή συμπίπτει με τα γυρίσματα των σειρών και ταινιών που ετοιμάζουν για το Netflix, το οποίο κανάλι τους έδωσε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για να συνεργαστεί μαζί τους (το ακριβότερο deal που έγινε ποτέ σε τηλεοπτικό επίπεδο), οπότε και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα Star Wars. «Υπάρχουν τόσες ώρες σε μια μέρα, και νομίζουμε πως δεν θα δικαιώναμε ούτε στα Star Wars αλλά ούτε τα πρότζεκτς που έχουμε για το Netflix. Οπότε δυστυχώς αποχωρούμε», είπαν οι Μπένιοφ και Βάις σε κοινή τους δήλωση.

Διαβάστε ακόμα: «H Δύναμη μας ένωσε»: Νέο τρέιλερ για το «Star Wars: The Rise of Skywalker»

benioff weiss star wars 607

Η πρόεδρος της Lucasfilm Κάθλιν Κένεντι είπε πως «οι Ντέιβιντ Μπένιοφ και Νταν Βάις είναι εξαιρετικοί αφηγητές ιστοριών. Ελπίζουμε να τους συμπεριλάβουμε στο ταξίδι μας όταν και οι ίδιοι είναι έτοιμοι να βρουν χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά τους και να επικεντρωθούν στα Star Wars.»

Ισως όλο αυτό προέκυψε και μετά τις αντιδράσεις πολλών φαν της σειράς που δεν ήθελαν το δίδυμο δημιουργών του «Game of Thrones» να πλησιάσει το «Star Wars» ούτε στα 100 μέτρα, ειδικά μετά και το φιάσκο, όπως θεωρούν αρκετοί, της όγδοης σεζόν. Ακόμα όμως και όταν ανακοινώθηκε, πίσω τον Φεβρουάριο του 2018, πως οι Μπένιοφ και Βάις θα δούλευαν σε μια νέα τριλογία υπήρχαν αρκετές ενστάσεις. Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα τότε, πολλοί βλέπουν το μέλλον του «Star Wars» αρκετά «λευκό». Μέσα στα 41 χρόνια της σειράς, και τις 17 ταινίες οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει ή ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν σύντομα, το 96% των ανθρώπων που έχουν σκηνοθετήσει ή γράψει μια τις ταινίες αυτές είναι λευκοί άντρες, με εξαίρεση την Λι Μπράκετ, μια λευκή γυναίκα που βοήθησε στο γράψιμο του σεναρίου του «The Empire Strikes Back».

Μπορεί αυτό να αποτελέσει ένα βήμα στην αλλαγή την οποία ζητούν αρκετοί. Ελπίζουμε πως σύντομα να έχουμε την απάντηση.

Διαβάστε ακόμα: To «Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker» ξεκινάει ήδη να σπάει ρεκόρ