Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2012: Μην γιουχάρετε τον Χοακίν Φίνιξ!

στα 10

Με διαφορά ο «πρωταγωνιστής» του φετινού 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο Χοακίν Φίνιξ προκαλεί την οργή των φωτογράφων και των δημοσιογράφων, αδιαφορώντας για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος πως σύσσωμοι οι άντρες ηθοποιοί του Χόλιγουντ θα ήθελαν να τον σκοτώσουν για το ρόλο του στο «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον.

Βενετία 2012: Μην γιουχάρετε τον Χοακίν Φίνιξ!

Βαθιά συμπλεγματικός, ακόμη πιο βαθιά αγοραφοβικός ή τελικά ενα κωλόπαιδο που τυχαίνει να είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός, ο Χοακίν Φίνιξ βρίσκεται στη Βενετία προσκαλώντας θύελλες αντιδράσεων από τους επαγγελματίες του χώρου, που την ίδια στιγμή που επαινούν την ερμηνεία του στο «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον, δεν χάνουν ευκαιρία να τον «γιουχάρουν», κυριολεκτικά και μεταφορικά για την ανεπίτρεπτη (!) συμπεριφορά του.

Αρχικά ήταν η εμφάνιση του στη συνέντευξη Τύπου του «The Master», κατά τη διάρκεια της οποίας ο Φίνιξ δεν έβγαλε ούτε κουβέντα, παραμένοντας απλός παρατηρητής των όσων λέγονταν γύρω του, με ένα τσιγάρο μονίμως κολλημένο στο στόμα και με μερικές ακατάληπτες φράσεις που ισορροπούσαν ανάμεσα σε ανοησίες, χαχανητά και κοροϊδιές.

Διαβάστε εδώ όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον.

1

Στη συνέχεια ήταν το «φτύσιμο» του απέναντι στους φωτογράφους που τον περίμεναν στο photo call για να τον φωτογραφήσουν. Ο Φίνιξ δεν τους έκανε όμως την χάρη, ποζάροντας για ελάχιστα μόνο δευτερόλεπτα (14 για την ακρίβεια, αφού κάποιος τα μέτρησε!), αφού προτίμησε να δίνει αυτόγραφα στους θαυμαστές τους, εξαγριώνοντας τους φωτογράφους που τον γιούχαραν για την «αντιεπαγγελματική» συμπεριφορά του.

Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Καμία.

2

Οι κριτικές για το «The Master» (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix) δεν βρίσκουν λόγια για να επαινέσουν την out of this world ερμηνεία του Φίνιξ, όλοι μιλούν για ένα σίγουρο βραβείο εδώ στη Βενετία και ένα ακόμη πιο σίγουρο Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, δεν υπάρχει άντρας ηθοποιός στη βιομηχανία που να μην ζηλεύει φρικτά τον Φίνιξ για ένα ρόλο που θα ήθελαν κολασμένα να υποδυθούν οι περισσότεροι απ' αυτούς και τελικά ακόμη και με το ντεμοντέ μύθο του «κακού παιδιού» ο Φίνιξ παραμένει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ηθοποιού στον πλανήτη.

Αν δείτε την ερμηνεία του στο «Τhe Master» (πάρτε μια μικρή γεύση από την ταινία παρακάτω), θα του συγχωρήσετε τα πάντα...

Διαβάστε τα πάντα για το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ειδικό τμήμα του Flix!