Buzz

Αν ψάχνατε έναν ακόμα λόγο να αγαπήσετε τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, μόλις σας τον έδωσε!

στα 10

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς το δήλωσε κατηγορηματικά: δε θα παίξει ποτέ ξανά σε ταινία που η συμπραταγωνίστριά του δε θα αμοίβεται ακριβώς το ίδιο με εκείνον.

Αν ψάχνατε έναν ακόμα λόγο να αγαπήσετε τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, μόλις σας τον έδωσε!

Οι φωνές που στηρίζουν την ισότητα στη χολιγουντιανή βιομηχανία δεν είναι μόνο γυναικείες. Από τον Μαρκ Ράφαλο μέχρι τον Ράιαν Γκόσλινγκ, κι από τον Μπράντλεϊ Κούπερ μέχρι τον Τζέικ Τζίλενχαλ, οι άνδρες φεμινιστές έχουν βοηθήσει πολύ, μιλώντας δημόσια και στηρίζοντας τις γυναίκες συναδέλφους τους σε βασικά εργασιακά ζητήματα, όπως αυτό των ίσων ευκαιριών και της ισάξιας αμοιβής στις ταινίες.

Σήμερα, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δηλώνει ότι η ισότητα στις αμοιβές είναι για αυτόν θεμελιακός όρος για να δεχθεί ή όχι ένα ρόλο στο μέλλον.

«Οφείλουμε να το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή με τους παραγωγούς» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Radio Times. «Να ζητάμε τι αμοιβή δίνεται στη συμπρωταγωνίστρια, ή τις συμπρωταγωνίστριές μας. Αν δεν είναι ίδια με τη δική μας, να μην το κάνουμε. Δεν μπορείς να είσαι φεμινιστής μόνο στη θεωρία: στις ταινίες μου θα εξασφαλίζω ισάξια αμοιβή και χώρο στο τραπέζι των αποφάσεων για τις γυναίκες. Θα έπρεπε να εννοείται...»

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Μαρκ Ράφαλο απαντά στους αντιφεμινιστές: «Κiss my ass, you ignorant little jerks!»

Benedict Cumberbatch 607

Ο Κάμπερμπατς είπε επίσης στους Radio Times ότι είναι «περήφανος που στην εταιρία παραγωγής του «SunnyMarch » εκείνος είναι ένας από τους δυο μόνο άντρες, όλες οι υπόλοιπες είναι γυναίκες...», ενώ αποκάλυψε ότι η επόμενη ταινία που έχουν στα σκαριά αφορά στη μητρότητα.

«Αν το όνομά μου φέρνει χρηματοδότες, καλώς το κάνει. Κι εγώ θα φροντίζω να διοχετεύω τα χρήματα σε γυναικεία πρότζεκτς που αξίζουν τον κόπο να ειπωθούν επιτέλους...»

Διαβάστε επίσης: