Buzz

Μην αυτοκτονείτε! Ή γιατί δεν έχει καμία σημασία αν ο Μπεν Αφλεκ θα είναι ο επόμενος Μπατμαν!

στα 10

Ηταν αναμενόμενο πως η ανακοίνωση του νέου Μπάτμαν θα προκαλούσε έναν παγκόσμιο παροξυσμό άνευ προηγουμένου και επομένου. Το γεγονός πως αυτός είναι ο Μπεν Αφλεκ έκανε τα πράγματα μάλλον πολύ χειρότερα...

Μην αυτοκτονείτε! Ή γιατί δεν έχει καμία σημασία αν ο Μπεν Αφλεκ θα είναι ο επόμενος Μπατμαν!

Μεταξύ μας, όποιος ηθοποιός και αν αναλάμβανε να υποδυθεί τον Μπάτμαν στην μετά «Dark Knight» εποχή θα προκαλούσε αντιδράσεις από φανατικούς θαυμαστές των κόμικ, φανατικούς της τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν και από σύσσωμη τη μάζα των social media που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο ένα τέτοιο κοσμογονικό γεγονός.

Διαβάστε εδώ: O Μπεν Αφλεκ είναι ο νέος Batman

Αυτό που συμβαίνει, ωστόσο, στο ιντερνετ από την ώρα που ανακοινώθηκε πως ο νέος Μπάτμαν (στο επικείμενο «Superman vs. Batman» σίκουελ του «Man of Steel») είναι ο Μπεν Αφλεκ περιγράφεται μόνο με ανάλογες «κοινωνικές εκρήξεις» σε γεγονότα διαστάσεων εθνικής καταστροφής ή και ακόμη περισσότερο από αυτά. Με κεντρικό σημείο τη δυσαρέσκεια που εκφράζεται χωρίς περιστροφές στο πρόσωπο του Αφλεκ, κάνοντας προφανώς τον ίδιο και την Warner να τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση για τον πανικό που έχουν προκαλέσει.

2

Μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο έχουν γραφτεί εκατομμύρια tweets που λοιροδούν τον Μπεν Αφλεκ, που θυμίζουν τις ανάλογες αντιδράσεις που είχαν ξεσπάσει όταν ο Χιθ Λέτζερ είχε επιλεχθεί για το ρόλο του Τζόκερ στο «The Dark Knight» (κανοντας τον Χιθ Λέτζερ trending topic από το πουθενά), που διασκεδάζουν με λογοπαίγνια εναντίον του ηθοποιού, που οργανώνουν από διαμαρτυρίες (μια μετράει 250.000 υπογραφές ήδη) μέχρι και ομαδικές αυτοκτονίες αν η είδηση δεν είναι τελικά απλά μια φήμη που θα διαψευσθεί σύντομα από τη Warner.

2

Ο Μπεν Αφλεκ κρίνεται ως όχι πολύ «χτισμένος», διαθέτει στο ποινικό μητρώο του τον «Daredevil» και το «Gigli», ενώ τα περισσότερα σχόλια κατά του δεν στηρίζονται στην πραγματικότητα πουθενά, εκτός από το γεγονός πως ανέκαθεν ο Αφλεκ δεν ήταν από τους αγαπημένους πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ και ακόμη και όταν όλοι ανακουφίστηκαν που έκανε στροφή στην καριέρα του ως σκηνοθέτης, τον θεώρησαν ικανό να κερδίζει το Οσκαρ καλύτερης ταινίας για το «Argo», αλλά όχι και να είναι υποψήφιος για τη σκηνοθεσία του.

2

Ταυτόχρονα, άρθρα σε όλο το διαδίκτυο εκθέτουν την άποψη τους υπέρ (ο Τζος Γουίντον μίλησε: «Ο Αφλεκ θα «τα σπάσει». Εχει το σωστό πηγούνι. Χρειάζεται απλά το σωστό υλικό. Αφλεκ και Κάβιλ πρόσωπο με πρόσωπο. Το αγοράζω.») και κατά του Μπεν Αφλεκ, άλλα αναλύουν την έκρυθυμη κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει μια κινηματογραφική ανακοίνωση τέτοιου μεγέθους και μια σειρά από αστείες φωτογραφίες κυκλοφορούν παντού στο ιντερνετ δοκιμάζοντας τις αν(τ)οχές της κοινωνικής δικτύωσης.

2

Μέσα σε όλο αυτό το χάος, αναφέρεται συχνά πυκνά και η σωστή διάσταση του βαρυσήμαντου αυτού θέματος: το γεγονός πως μιλάμε για τον νέο Μπάτμαν, ξεχνώντας πως αυτός θα πρωταγωνιστεί σε ένα αμφιβόλου αποτελέσματος εφευρήματος franchise που ακόμη δεν έχει καν σενάριο και θα είναι το σίκουελ μιας μέτριας ταινίας (το «Man of Steel» είναι αυτό) που η Warner ήθελε με κάθε τρόπο να διαφημίσει δύο χρόνια πριν την έξοδό του για να συναγωνιστεί το ολοένα και πιο επιθετικό marketing για τον έβδομο «Πόλεμο των Αστρων».

Οπως επίσης, ξαφνικά, ένας οκ καλός αλλά όχι και σπουδαίος Μπάτμαν όπως αυτός του Κρίστιαν Μπέιλ (ποια από τις τρεις ταινίες του Νόλαν βασίστηκε σε αυτόν αλήθεια και στις αποδεδειγμένες υποκριτικές ικανότητες του Μπέιλ;), αποθεώνεται από όλους (κυρίως επειδή αρνήθηκε την φημολογούμενη αμοιβή των 50 εκατομμυρίων δολαρίων για να επιστρέψει στο ρόλο), χωρίς ακόμη να δουν τι είναι ικανός να κάνει ο Μπεν Αφλεκ στο ρόλο του Σκοτεινού Ιππότη (αν ο Σνάιντερ και οι σεναριογράφοι του αποφασίσουν κάποια στιγμή να γράψουν έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα για τις ταινίες του και όχι απλά σκιαγραφήματα χάρτινων ηρώων!).

2

Ναι, ίσως ο Αφλεκ είναι χειρότερος από κάποια άλλη επιλογή (βλ. Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζος Μπρόλιν, Τζον Μαγκανιέλο, Τζον Χαμ...), αλλά πόσο σήμασία έχει αυτό όταν η όλη ύπαρξη του «Superman vs. Batman» είναι βασισμένη πρωτίστως σε μια διαφημιστική λογική που λίγο έχει να κάνει με το μύθο των υπερηρώων της DC Comics και εμπνεύστηκε σαφώς για να αντιμετωπίσει τον οδοστρωτήρα των κινηματογραφικών επιτυχιών της Marvel;

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Αφλεκ ίσως δώσει σε αυτό το μέχρι στιγμής «πρότζεκτ» λίγο περισσότερο βάρος απ' όσο του επιφυλάσσει η αβάσταχτη και διασκεδαστική ελαφρότητας της δημοσιότητάς του στα social media. Και να είστε σίγουροι πως αν ο Μπάτμαν του είναι χάλια, θα ευθύνεται ο ίδιος πολύ λιγότερο απ' όσους εμπλεκόμενους τον επέλεξαν για να διαδεχτεί όλους τους προηγουμένους (στην πλειοψηφία τους χάλια) Σκοτεινούς Ιππότες...

2

Διαβάστε ακόμη: