Buzz

Ο Μπεν Αφλεκ και το νέο σκάνδαλο από τα χακαρισμένα e mails της Sony

στα 10

Ο Μπεν Αφλεκ φημολογείται ότι ζήτησε να κοπεί από εκπομπή του PBS το αποτέλεσμα της έρευνας που ήθελε πρόγονό του ιδιοκτήτη σκλάβων. «Κόβοντας την πληροφορία σημαίνει παραβίαση των κανόνων του PBS - ακόμα κι αν το ζητά ο ίδιος ο Batman...»

Ο Μπεν Αφλεκ και το νέο σκάνδαλο από τα χακαρισμένα e mails της Sony

Κι εκεί που νομίζαμε ότι τέλειωσαν τα σκάνδαλα με τα χακαρισμένα e mails της Sony, ήρθε το wikileaks να δημοσιεύσει μερικές χιλιάδες ακόμα - υλικό στο οποίο έπεσαν με μακροβούτι τα αμερικανικά media, ψάχνοντας το λαβράκι. Και το βρήκαν. Σε ένα από αυτά, υπάρχει ένα σκάνδαλο που αφορά τον Μπεν Αφλεκ και την εξαίρεση που ζήτησε από εκπομπή του PBS για να καλύψει κάποιο παρακλάδι του γενεολογικού του δέντρου.

Διαβάστε αναλυτικά: Η Sony θάβει και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο αποκαλώντας τον «ποταπό»

Η εκπομπή «Finding Your Roots» («Ανακάλυψε τις Ρίζες σου») εστιάζει στην έρευνα του γενεολογικού του δέντρου των διάσημων καλεσμένων της: ψάχνοντας, βρίσκει γενεές πίσω τους προγόνους τους.

Ο Μπεν Αφλεκ ήταν καλεσμένος της εκπομπής τον προηγούμενο Οκτώβριο. Με τίτλο «Roots of Freedom», το επεισόδιο παρουσίαζε την Freedom Rider μητέρα του, έναν πρόγονο από την Αμερικανική Επανάσταση, καθώς και την ιστορία του προ-προπάππου του. Σύμφωνα όμως με ένα e mail που υπεκλάπη από τη Sony, ο Αφλεκ ζήτησε προνομιακή μεταχείριση από τους παραγωγούς του PBS: παρακέλεσε να κοπεί η ιστορία ενός προγόνου του που είχε στην ιδιοκτησία του σκλάβους. Aυτό όμως για το PBS φλέρταρε με την κόκκινη γραμμή της λογοκρισίας.

Διαβάστε επίσης: Και τα Sony leaks συνεχίζονται: τελευταίο θύμα ο Τζορτζ Κλούνεϊ

ben affleck Finding Your Roots 607

Το email (που έχει ημερομηνία 22 Ιουλίου του 2014) το έχει στείλει ο οικοδεσπότης της εκπομπής Χένρι Λουί Γκέιτς Τζούνιορ στον CEO της Sony Μάικλ Λίντον, ζητώντας τη συμβουλή του. «Για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπομπής καλεσμένος μάς ζητά να κόψουμε κάτι που βρήκαμε για πρόγονό του. Τι να κάνουμε;»

Ο Λίντον απαντά ακόμα πιο ένοχα: αν δεν γνωρίζει για αυτή την παράκληση κανείς άλλος, να του κάνουν τη χάρη. «Θα το έκοβα, αν κανείς άλλον δεν ξέρει για το περιστατικό. Αλλά αν αυτό κυκλοφορήσει, αν μαθευτεί ότι λογοκρίνετε το υλικό βάσει απαιτήσεων των καλεσμένων, τότε θα μπλέξουμε. Επαναλαμβάνω όμως: αν όλα είναι τακτοποιημένα, τότε οπωσδήποτε θα το έκοβα...»

Ο Γκέιτς απάντησε ότι «κόβοντας την πληροφορία σημαίνει παραβίαση των κανόνων λογοκρισίας του PBS - ακόμα κι αν το ζητά ο ίδιος ο Batman». Προσθέτει επίσης ότι ο πρόγονος του Αφλεκ «δεν ήταν καν κακός άνθρωπος, όπως αποδεικνύουν τα αρχεία, απλά όπως και αρκετοί άλλοι πρόγονοι διάσημων καλεσμένων ήταν ιδιοκτήτες σκλάβων καθώς προέρχονται από τον Νότο (ανάμεσά τους και οι πρόγονοι του δημοσιογράφου Αντερσον Κούπερ)....»

Δείτε επίσης τις συνέπειες της διαρροής των emails της Sony Η Αντζελίνα Τζολί συναντά την Εϊμι Πασκάλ της Sony μετά την κυκλοφορία του email που τη γελοιοποίησε

finding your roots 607

Μετά την πρόσφατη διαρροή, κι ο Γκέιτς και το PBS έβγαλαν επίσημες ανακοινώσεις για το περιστατικό: «Στο τέλος, εγώ έχω τον έλεγχο του περιεχομένου της εκπομπής μου. Μαζί με τους παραγωγούς μου αποφασίζουμε τι θα παραμείνει και τι θα κοπεί, ώστε να έχουμε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα» γράφει ο Γκέιτς. «Στην περίπτωση του κύριου Αφλεκ, αποφασίσουμε να εστιάσουμε σε άλλους προγόνους του γιατί δημιουργούσαν σεναριακά μία πιο ενδιαφέρουσα αφήγηση...»

Η Sony δήλωσε, για άλλη μία φορά, ότι η WikiLeaks κακώς δημοσίευσε για άλλη μία φορά ιδιωτικές συνομιλίες, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των υπαλλήλων της και των πελατών τους.

Διαβάστε ποιος πλήρωσε τις συνέπειες: Οπως το είχαμε προβλέψει: η Εϊμι Πασκάλ εκτός Sony

ben affleck Finding Your Roots 607 2

«Είμαστε εντελώς αντίθετοι με την κίνηση αυτή της WikiLeaks να δημοσιοποιήσει συνομιλίες που δεν αφορούν τον κόσμο, αλλά αντίθετα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, την αξιοπιστία και τα προσωπικά δικαιώματα των 6000 υπαλλήλων της Sony και των συνεργατών τους.»

Κανείς δε σχολίασε προς το παρόν το περιστατικό από το στρατόπεδο του Μπεν Αφλεκ.

Δείτε ένα απόσπασμα από την εκπομπή:


Διαβάστε επίσης: Ο Ντέιβιντ Λέτερμαν και η δεκάδα των μεγαλύτερων αποκαλύψεων από το χακάρισμα της Sony