Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Μπεν Αφλεκ αποδέχεται το HFA βραβείο για το «Gone Girl» μ' έναν ξεκαρδιστικό ευχαριστήριο λόγο

στα 10

O νέος Μπάτμαν έχει χιούμορ! Ο Μπεν Αφλεκ τη λέει άσχημα στον Ντέιβιντ Φίντσερ (όχι μία, αλλά 3-4 φορές) στον ευχαριστήριο λόγο του για το HFA βραβείο του «Gone Girl».

Ο Μπεν Αφλεκ αποδέχεται το HFA βραβείο για το «Gone Girl» μ' έναν ξεκαρδιστικό ευχαριστήριο λόγο

Kαι μετά το αμήχανο, μεθυσμένο 3λεπτο του Τζόνι Ντεπ στη σκηνή των Ηollywood Film Awards, της τελετής απονομής των βραβείων της βιομηχανίας που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Λος Αντζελες, ένα ακόμα βίντεο αποδεικνύει ότι οι καλεσμένοι διασκέδασαν αρκετά! Ο Μπεν Αφλεκ παραλαμβάνει εκ μέρους των παραγωγών και του Ντέιβιντ Φίντσερ το ΗFA Bραβείο Kαλύτερης Tαινίας για «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» (δικαιότατα, πανηγυρίζουμε - ας ξεκινήσει ο χορός των βραβείων για το Gone Girl!) και δίνει ρεσιτάλ στο stand up.

Οσοι είχαμε τοποθετήσει στο κουτάκι του αφελούς, ατάλαντου, λίγο... λίγου, τον Μπεν Αφλεκ να σηκώσουμε το χέρι. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος. Εκτός του ότι έχει εκπλήξει ως σκηνοθέτης (κι αν δεν σας άρεσε η «Επιχείρηση: Argo», δεν έχετε δίκιο για τα «The Town» και «Gone Baby Gone»), όταν έχει ρόλο και καλό σκηνοθέτη δεν είναι κακός ούτε ως ηθοποιός (εκτός από «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε», ο Αφλεκ ξάφνιασε και στο «State of Play»). Πάνω από όλα όμως, ο νέος Μπάτμαν απέδειξε ότι έχει λέγειν. Και στα σοβαρά, ειναι καταπέλτης όταν χρειάζεται να αντικρούσει τον ρατσιστικό αντισλαμικό λόγο πολιτικού αναλυτή στην εκπομπή του Μπιλ Μάχερ «Real Time With Bill Maher», και στα αστεία - όπως χθες το βράδυ στα Ηollywood Film Awards.

Αναφερόμενος στο διαβόητο γυμνό του πλάνο «που συγκλόνισε το Χόλιγουντ» (ναι, είμαστε ειρωνικοί, αλλά το γεγονός ότι στη σκηνή του ντους διακρίνονται τα γεννητικά του όργανα απασχόλησε το Ιντερνετ μια ολόκληρη εβδομάδα όταν το «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» έκανε πρεμιέρα), ευχαρίστησε τον Ντέιβιντ Φίντσερ «γιατί κράτησε τη θερμοκρασία του στούντιο χαμηλή»... «Οταν θα καταγραφεί μία φορά και για πάντα το πουλί σου σε ταινία, θέλεις αυτό να συμβεί σε πολύ κρύες συνθήκες - ευχαριστώ Ντέιβιντ!» Κατόπιν ευχαρίστησε τα στούντιο («κάτι που ο Ντέιβιντ δε θα έκανε ποτέ!»), εξήγησε γιατί ο σκηνοθέτης του απουσιάζει από την τελετή («ο Ντέιβιντ γυρίζει ακόμα την ταινία - είναι σ' ένα στούντιο και γυρίζει 1-2 λήψεις ακόμα ενός πλάνου που δεν έμεινε ικανοποιημένος») και, ενώ τον χαρακτήρισε μονόχνωτο και γκρινιάρη, αποκάλυψε ότι μετά από 120 μέρες γυρίσματος τον έπεισε ότι «αν για κάποια ταινία δε θα μπορέσει να έχει τον Μπραντ Πιτ, θα τον αφήσει να δοκιμάσει το ρόλο...»

Κύριε Αφλεκ, έχετε εξελιχθεί σε γοητευτικό παίκτη της βιομηχανίας. Ποιος θα το λεγε...

.

Διαβάστε ακόμα: