Buzz

«Belle et Sébastien» Η ιστορία μιας υπέροχης φιλίας, τώρα και στο σινεμά

στα 10

Υπήρξαν δημοφιλή βιβλία, τηλεοπτική σειρά που αγαπήθηκε πολύ, anime κι έμπνευση για ένα υπέροχο συγκρότημα. Τώρα η ιστορία ενός αγοριού και του σκύλου του φτάνει ως το σινεμά.

«Belle et Sébastien» Η ιστορία μιας υπέροχης φιλίας, τώρα και στο σινεμά

Τα βιβλία της Σεσίλ Ομπρί μιας ηθοποιού που είχε μια εξίσου πετυχημένη καριέρα ως συγγραφέας παιδικών ιστοριών, με ήρωες ένα ορφανό αγόρι και την υπέροχη φιλία του με ένα σκύλο που βρίσκει αδέσποτο στις Αλπεις όπου ζει, μοιάζει να είναι ένα από εκείνα τα αναγνώσματα που απέκτησαν στην πορεία δική τους ζωή.

Δημοφιλή από μόνα τους, μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση από το 1965 έως το 1970, σε τρεις σειρές επεισοδίων και γνώρισαν εξαιρετική επιτυχία τόσο στη Γαλλία όσο και στη Μεγάλη Βρετανία όπου προβλήθηκαν μεταγλωττισμένα για να γίνουν μια από εκείνες τις σειρές που σημάδεψαν την παιδική ηλικία μιας ολόκληρης γενιάς παιδιών, ανάμεσά τους και του Στιούαρτ Μέρντοχ που ονόμασε την μπάντα του «Belle and Sebastian».

Τώρα ο Νικολά Βανιέ, του «Τελευταίου Κυνηγού», ένας σκηνοθέτης που μοιάζει να ειδικεύεται σε ταινίες με παιδιά, ζώα, ή παιδιά και ζώα, μεταφέρει την ιστορία για πρώτη φορά στο σινεμά, με τον πρωτοεμφανιζόμενο Φελίξ Μποσουέ στον ρόλο του Σεμπάστιαν, τον Τσέκι Καριό στον ρόλο του παππού του και τον πρωταγωνιστή της πρωτότυπης σειράς Μεχντί να επιστρέφει για ένα μικρό ρόλο σε μια ιστορία που ξεκίνησε την καριέρα του πριν από πολλά χρόνια.

Το φιλμ θα κάνει την έξοδό τους στις γαλλικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου εν μέσω των σχολικών διακοπών κι αναμένεται να γίνει μια από τις εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς ποντάροντας στην νοσταλγία των γονιών και την γνώριμη ιστορία του που κινηματογραφείται θεαματικά στις υπέροχες Αλπεις της Νότιας Γαλλίας όπως μπορείτε να δείτε κι από το πρώτο τρέιλερ.

1