Buzz

Τρεις διαδρομές, ένας κοινός δρόμος: δείτε παράλληλες σκηνές από την «Before» τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

στα 10

Μονταρισμένες δίπλα δίπλα σκηνές από την αγαπημένη μας «Before» τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μπορούν να αποδείξουν πολλά περισσότερα από το στιλ και την αισθητική ενός σκηνοθέτη. Οπως τη συνέπεια στον απέθαντο ρομαντισμό του.

Τρεις διαδρομές, ένας κοινός δρόμος: δείτε παράλληλες σκηνές από την «Before» τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

23 χρονών κατέβηκαν από ένα τρένο στη Βιέννη και πέρασαν ένα βράδυ περπατώντας, μιλώντας, γελώντας. Χτίζοντας αφήγηση στην αφήγηση, τρέλα στην τρέλα, βλέμμα στο βλέμμα, την παραδοχή ότι κάπως έτσι απροσδόκητα γεννιούνται και πεθαίνουν οι νεανικές, αδιέξοδες, αλλά αξέχαστες ερωτικές ιστορίες της ζωής σου. Στα 32 του ο παντρεμένος με κάποιαν άλλη στην Αμερική Τζέσι πήγε στην πόλη της, το Παρίσι, για να παρουσιάσει το βιβλίο που έγραψε πάνω στη γνωριμία τους. Κι εκεί η Σελίν τον ξανασυνάντησε, κλείνοντας ραντεβού με τη βεβαιότητα (τόσο των ίδιων, όσο και τη δική μας) ότι αυτά ανήκουν αποκλειστικά στο παρελθόν, των αυθόρμητων παράλογων νιάτων μας. Μόνο που δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα απόγευμα, λίγο ακόμα περπάτημα, μία σειρά από νέες αλήθειες, εξομολογήσεις, γέλια και βλέμματα για να αποδειχθούμε όλοι μας γερασμένοι και κυνικοί. Ο αληθινός έρωτας δε γνωρίζει timing, ή χρόνο. Δεν θα τον ζήσεις στην οικειότητα. Πρέπει να τον αναγνωρίσεις όταν σου κλείσει φευγαλέα το μάτι. Πρέπει να τολμήσεις να χάσεις ένα αεροπλάνο. Πρέπει να τον υπερασπιστείς και να τον κρατήσεις σφιχτά, να μην τον θυσιάσεις για κάτι πιο εύκολο, πιο βολικό.

Η «Before» τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ είναι ένα κομμάτι ατόφιου ρομαντισμού για κάθε ηλικία και περίοδο της ζωής μας - στα 20, τα 30, τα 40 χρόνια ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τον έρωτα, τον σύντροφο, ο τρόπος που ρισκάρεις ή τιμάς τις επιλογές σου αντικατοπτρίζεται με τρυφερότητα, γλυκύτητα αλλά και πικρές αλήθειες.

Before-Trilogy 607

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ αποκαλύπτει την ιστορία με την πραγματική... Σελίν του που γέννησε τις 3 αγαπημένες μας ταινίες

Ενα βίντεο που υπογράφει ο Ρόμπέρτο Μπρα, μοντάρει σκηνές από τις τρεις ταινίες μαζί και το αποτέλεσμα ξεπερνά μία σπουδή στο στιλ του Λινκλέιτερ. Μεταμορφώνεται σε μία παραβολή - ανθρώπων που περπατούν παράλληλους δρόμους, κοίτα όμως ένα θαύμα: αν τολμήσουν θα περπατήσουν τον ίδιο, χέρι χέρι.

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: