Buzz

«Bear Story». Δείτε την μικρού μήκους animated ταινία που κέρδισε το Οσκαρ

στα 10

To πανέμορφο short του Γκαμπριέλ Οσόριο αφηγείται μια σκληρή ιστορία με τον πιο γλυκό τρόπο.

«Bear Story». Δείτε την μικρού μήκους animated ταινία που κέρδισε το Οσκαρ

Ενας ηλικιωμένος, μελαγχολικός αρκούδος αφηγείται την ιστορία του μέσα από ένα κουτί με μηχανικές κούκλες, σε μια γωνιά μιας μεγάλης πόλης. Με ένα κέρμα κάθε αρκουδάκι μπορεί να παρακολουθήσει κάτι που μοιάζει πολύ πονεμένο για να είναι απλά ένα παραμύθι.

Το μικρού μήκους του Χιλιανού σκηνοθέτη είναι υπέροχο σε κάθε του λεπτομέρεια, ένα 3D animation film που μοιάζει με stop motion και παρ΄ότι οι εικόνες του θυμίζουν μια ταινία για παιδιά, η καρδιά του είναι αναμφίβολα πολύ πιο σκληρη και πολιτική.

Οπώς λέει ο Οσόριο, «το «Bear Story» είναι εμπνευσμένο από την οικογενειακή μου ιστορία, ειδικά από την ιστορία του παππού μου ο οποίος εξορίστηκε από την Χιλή στην διάρκεις του πραξικοπήματος του Πινοσέτ το 1973. Κάπου εκεί βρήκα την αφετηρία αυτής της ιστορίας που μιλά για την σημασία της οικογένειας και για το πόσο σκληρό είναι να αποχωρίζεσαι με την βία αυτούς που αγαπάς».

Το φιλμ είχε μια λαμπρή καριέρα στα φεστιβάλ του πλανήτη η οποία κορυφώθηκε με την βράβευσή του στα φετινά βραβεία Οσκαρ. Κι αν το δείτε, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε το γιατί.


Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα βραβεία της φετινής απονομής των Οσκαρ

Δείτε περισσότερες, εξαιρετικές μικρού μήκους ταινίες εδώ