Φεστιβάλ / Βραβεία

«Beachless»: ελληνικό animation μικρού μήκους στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Τεργέστης!

στα 10

Δεν είναι μόνο ο «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ της Τεργέστης που ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου. Ο Παναγιώτης Τσιμπιρίδης με το μικρού μήκους «Beachless» συμμετέχει στο επίσημο τμήμα animation του Φεστιβάλ, αποδεικνύοντας πως η αναζήτηση της ιδανικής παραλίας είναι...διεθνής.

«Beachless»: ελληνικό animation μικρού μήκους στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Τεργέστης!

Εχοντας συμμετάσχει ήδη στο 1ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2011 (κερδίζοντας τιμητική διάκριση), στο Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 4.0 στη Σύρο, στο 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου και στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο, το «Xωρίς Παραλία» ξεκινάει τη διεθνή του παρουσία στα φεστιβάλ του κόσμου από το επίσημο πρόγραμμα animation του 23oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης.

Το «Xωρίς Παραλία» («Beachless») είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας/Η,Π.Α. και αφηγείται την ιστορία του Κώστα, ο οποίος πηγαίνει στην παραλία θέλοντας να απολαύσει τη θάλασσα και τον ήλιο για να ανακαλύψει όμως πως δεν υπάρχει χώρος από όσους έχουν ήδη συρρεύσει σε κάθε τετραγωνικό της μέτρο. Προσπαθώντας να βρεθεί σε μια άλλη παραλία, ανακαλύπτει το ιδανικό μέρος: μια μικρή δυσπρόσιτη παραλία την οποία, όμως, γεμίζει με όλα τα πράγματα που μεταφέρει μαζί του...

Το μικρού μήκους τριών λεπτών του Παναγιώτη Τσιμπιρίδη ξεκίνησε ως η διπλωματική του εργασία για το Master of Science in Digital Imaging & Design στο Center for Advanced Digital Applications του School forProfessional Studies στο New York University (CADA/SCPS/NYU) της Νέας Υόρκης. Μετά την επιτυχή παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας για την αποφοίτηση του, τον Μάιο του 2010, οι εργασίες πάνω στην ταινία συνεχίστηκαν ενώ ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2011.

Σύμφωνα με τον ίδιο το νεαρό κινηματογραφιστή, ο οποίος υπογράφει το σενάριο, τη σκηνοθεσία, το μοντάζ, την καλλιτεχνική διεύθυνση, τον ηχο, τα ειδικά εφέ και την παραγωγή (την τελευταία μαζί με το Center for Advanced Digital Applications – School for Professional Studies του New York University): «Ο σχεδιασμός του "Χωρίς Παραλία" έχει αναφορές στην εποχή που γεννήθηκε ο όρος "καταναλωτής", τις δεκαετίες του '50 και του '60. Είναι ένας συνδυασμός των Modern Design Cartoons - με στοιχεία όπως τα ορατά περιγράμματα και τα γεμίσματα του χρώματος που ακολουθούν χαλαρά το περίγραμμα - και του σύγχρονου 3D animation».

Οσο για το νησί που απεικονίζεται στην ταινία είναι φανταστικό, αν και οι πιο μυημένοι θα ανακαλύψουν τις αναφορές στη Νάξο...

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Χωρίς Παραλία» και ανακαλύψτε περισσότερες δουλειές του Παναγιώτη Τσιμπιρίδη στην επίσημη ιστοσελίδα του.