Buzz

Ο Μπάρι Τζένκινς φέρνει τον μύθο που ήταν ο Αλβιν Εϊλι, στην οθόνη

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Moonlight» θα κάνει μια -ελπίζουμε όχι τυπική- βιογραφία για έναν σπουδαίο χορευτή, χορογράφο κι ακτιβιστή.

Ο Μπάρι Τζένκινς φέρνει τον μύθο που ήταν ο Αλβιν Εϊλι, στην οθόνη

Το όνομά του είναι συνώνυμο του μοντέρνου χορού όχι μόνο στην αμερική μα και σε ολόκληρο τον κόσμο αφού το Alvin Ailey American Dance Theater που ίδρυσε το 1958 έκλεισε πέρυσι τα 60 χρόνια λειτουργίας του και παραμένει ακόμη και σήμερα μια από τις πιο δυναμικές χορευτικές ομάδες του πλανήτη.

Πίσω στις μέρες του μια χορευτική ομάδα που είχε στους κόλπους της λευκούς και μαύρους χορευτές κι έκανε επί σκηνής κάτι που το κοινό δεν είχε ξαναδεί, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από επαναστατικό και μαζί το έργο ζωής ενός νέου χορευτή και χορογράφου που μεγάλωσε μόνο με την μητέρα του στην επαρχία του Τέξας πριν ανακαλύψει τον χορό στο Λος Αντζελες και στη συνέχεια αναδειχθεί σε ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του.

Δείτε επίσης: Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν έχει τίτλο και υπόθεση

Alvin ailey 607

Ο Αλβιν Αϊλι δεν ήταν απλά ένας ιδιοφυής τεχνίτης του χορού μα κι ένας δημιουργός που ανανέωσε την τέχνη του και άρθρωσε πολιτικό και κοινωνικό λόγο μέσα από την κίνηση των σωμάτων στην σκηνή και την εικονογραφία αλλά ακόμη και την μουσική των χορογραφιών του. Και μαζί ένας μαχητικός ακτιβιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων ως τον θανατό του από επιπλοκές του AIDS το 1989 σε ηλικία 58 ετών.

Το φιλμ του Μπάρι Τζένκινς το οποίο έχει την έγκριση του Alvin Ailey Organization και τα δικαιώματα στην γραμμένη από την Τζένιφερ Ντάνινγκ βιογραφία του «Alvin Ailey: A Life in Dance», βρίσκεται στα πρώτα στάδια της παραγωγής του, αναζητώντας το βασικό του κάστ κι έναν ηθοποιό ικανό να ενσαρκώσει τον βασικό του ήρωα.

Δείτε ακόμη: