Buzz

Ποια ήταν η αγαπημένη ταινία του Μπαράκ Ομπάμα για το 2014;

στα 10

Oλοι κάνουμε λίστες, βάζουμε τις αγαπημένες ταινίες της χρονιάς στη σειρά, ξεχωρίζουμε την καλύτερη. Ο Πρόεδρος της Αμερικής δε θα έκανε; Ποια επιλέγει;

Ποια ήταν η αγαπημένη ταινία του Μπαράκ Ομπάμα για το 2014;

Ο Πρόεδρος της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, και η Πρώτη Κυρία, Μισέλ, έδωσαν πρόσφατα συνέντευξη στην οποία απαντούν για δεκάδες σοβαρά θέματα - ανάμεσα στα οποία το αν πέτυχε το νέο σύστημα υγείας Obamacare ή τις φυλετικές διακρίσεις (τις οποίες αντιμετώπισαν και οι ίδιοι μεγαλώνοντας) σε μια χώρα που μετά τα γεγονότα σε Φέργκιουσον και Νέα Υόρκη μοιάζει να μην τις έχει ξεπεράσει ποτέ.

Μπορείτε και εσείς να αναδείξετε τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Η μεγάλη ψηφοφορία του Flix για το 2014 έχει ήδη ξεκινήσει. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ομως σε κάποιο σημείο η συζήτησε περνάει στον πολιτισμό, τις τέχνες το σινεμά. Κι ο Πρόεδρος καλείται να απαντήσει αν προλαβαίνει να δει ταινίες και ποια ήταν η αγαπημένη του για το 2014. Κι από ό,τι φαίνεται, ο Ομπάμα εκτιμά το κατόρθωμα ενός σκηνοθέτη σε βάθος χρόνου, δίνοντας τη ψήφο του στον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και το «Boyhood».

«Το ''Boyhood'' είναι σπουδαία ταινία. Αυτή ήταν η αγαπημένη μου της χρονιάς».

boyhood obama 607

Στην ίδια ερώτηση η Μισέλ Ομπάμα απάντησε με περισσότερο δισταγμό. Ξεχώρισε το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» του Ντέιβιντ Φίντσερ, όμως δε δίστασε να δηλώσει ότι είναι μεγάλη θαυμάστρια της Τζίλιαν Φλιν και των βιβλίων. «Εχω διαβάσει και τα άλλα της, αλλά το ''Gone Girl'' είναι το αγαπημένο μου. Θεωρώ το βιβλίο πολύ καλύτερο από την ταινία».

Αουτς Ντέιβιντ Φίντσερ!

Gone Girl obama 607

Βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα Best of 2014 για σινεμα και τηλεόραση στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Διαβάστε περισσότερα: