Buzz

H Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου διέγραψε από τα μέλη της τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

στα 10

Μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις γύρω από τη συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν, η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται η αποβολή του παραγωγού από τους κόλπους της.

H Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου διέγραψε από τα μέλη της τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

«Στο φως των πρόσφατων πολύ σοβραών καταγγελιών, η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου ενημερώνει τον Χάρβεϊ Γουάινσταΐν πως δεν είναι πια μέλος της, από αυτή τη στιγμή. Παρόλο που η Ακαδημία είχε στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο του κυρίου Γουάινστιν, βρίσκει τις κατηγορίες που του απευθύνονται εντελώς μη αποδεκτές και μη συμβατές με τις αξίες της. Αυτό οδήγησε στην απομάκρυνση του κυρίου Γουάινστιν και θα ακολουθηθεί από την επίσημη διαδικασία που προβλέπεται στο κατασταστικό της. Ελπίζουμε αυτή η ανακοίνωση να στέλνει ένα καθαρό μήνυμα ότι αυτή η συμπεριφορά δεν έχει καμία θέση στη βιομηχανία μας. Η Βρετανική Ακαδημία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις βιομηχανίες του σινεμά, της τηλεόρασης και των παιχνιδιών με σκοπό να βελτιώσει την είσοδο σε ασφαλή επαγγελματικά εργασιακά περιβάλλοντα.»

Καταλαβαίνουμε όλοι πως η απόφαση της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA) έχει για την ώρα αποδέκτη μόνο τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, αλλά ανοίγει το δρόμο για ένα ντόμινο αποκαλύψεων και για άλλα «γνωστά» και «άγνωστα» μέλη της (όπως φυσικά και για μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) που μπορεί να την αφήσουν... λειψή.

Διαβάστε ακόμη