Φεστιβάλ / Βραβεία

To «The Shape of Water» κερδίζει τις εντυπώσεις στις υποψηφιότητες των Bafta

στα 10

Ενώ η τελετή βρίσκει την νέα παρουσιάστριά της στο absolutely fabulous πρόσωπο της Τζοάνα Λάμλεϊ.

To «The Shape of Water» κερδίζει τις εντυπώσεις στις υποψηφιότητες των Bafta
The Shape of Water

Με 12 υποψηφιότητες, η ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, σχεδόν μία σε κάθε κατηγορία στην οποία θα μπορούσε να είναι υποψήφια, είναι ο αναμφίβολος πρωταγωνιστής στην λίστα των British Academy Film Awards, ενώ το «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» και το «Darkest Hour» ακολουθούν με εννιά υποψηφιότητες το καθένα.

Τόσο η Σάλι Χόκινς όσο και η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ είναι υποψήφιες στην κατηγορία του Α’ Γυναικέιου, ενώ αντίστοιχα ο Γκάρι Ολντμαν παίρνει την δική του θέση στην λίστα του Α’ Ανδρικού ρόλου.

Ανάμεσα στις ταινίες που συγκεντρώνουν πολλαπλές υποψηφιότητες συναντάμε το «Blade Runner 2049 » με 8, τη «Δουνκέρκη» το «I, Tonya» και το «Phantom Thread», με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις να κερδίζει μια υποψηφιότητα σε αυτό που όπως έχει δηλώσει θα είναι η τελευταία ταινία της καριέρας του.

three billboards, outside ebbing missouri 607 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Δείτε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2018: Τα βραβεία

Μεγάλος απών, χωρίς καμιά απολύτως υποψηφιότητα το «The Post» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που δεν δείχνει να έχει το momentum που όλοι περίμεναν, ακολουθώντας την εξαιρετικά χλιαρή υποδοχή του στις Χρυσές Σφαίρες.

Τέλος, με τον Στίβεν Φράι να έχει δηλώσει ότι δεν θα παρουσιάσει ξανά πια της Χρυσές Σφαίρες, η ηθοποιός Τζοάνα Λάμλεϊ ανακοινώθηκε ως η καινούρια παρουσιάστρια, δηλώνοντας ότι όταν της έγινε η πρόταση, είπε ναι «απρεπώς γρήγορα»!

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα των υποψηφιοτήτων.


Δείτε ακόμη: