Buzz

To «L» του Μπάμπη Μακρίδη παρκάρει στην Αμερική

στα 10

Η ταινία του Μπάμπη Μακρίδη ετοιμάζεται για την αμερικάνικη κυκλοφορία της σε DVD και VOD.

To «L» του Μπάμπη Μακρίδη παρκάρει στην Αμερική

Η διαδρομή της ξεκίνησε από το φεστιβάλ του Sundance, οπότε τα νέα για την κυκλοφορία του στην αμερικάνικη αγορά από την ανεξάρτητη εταιρία BrinkVision, μοιάζουν σαν να κλείνουν έναν κύκλο για την ιδιόμορφη, γοητευτική, σουρεαλιστική κωμωδία του έλληνα σκηνοθέτη.

Το «L» είναι η ιστορία ενός άντρα που ζει στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 χρόνων, σε διάσταση από τη γυναίκα και τα παιδιά του, που ζουν σε ένα άλλο αυτοκίνητο. Συναντιούνται σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Ο άντρας είναι επαγγελματίας οδηγός, παραδίδει μέλι σ’ έναν ναρκοληπτικό και συχνά ονειρεύεται το φίλο του που σκοτώθηκε όταν κάποιος κυνηγός τον μπέρδεψε με αρκούδα. Συχνά αργοπορεί στην παράδοση του μελιού κι έτσι απολύεται και οι ικανότητές του στην οδήγηση αμφισβητούνται. Εξωθημένος σε μια υπαρξιακή αβεβαιότητα, εγκαταλείπει τη «ζωή του αυτοκινήτου» και γίνεται μέλος μιας συμμορίας ατίθασων μηχανόβιων.

Το φιλμ θα είναι διαθέσιμο στην αμερικάνικη αγορά στις 26 Αυγούστου, ενώ κυκλοφορεί ήδη σε DVD στην Ελλάδα. Ο Μπάμπης Μακρίδης βρίσκεται ήδη στην προετοιμασία της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του η οποία θα είναι όπως και το «L»γραμμένη από τον ίδιο και τον Ευθύμη Φιλίππου και θα έχει τον τίτλο «Οίκτος».

Διαβάστε ακόμη: