Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτοί θα αποφασίσουν για το φετινό Χρυσό Φοίνικα!

στα 10

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα της κριτικής επιτροπής του 65ου Φεστιβάλ Καννών που θα πλαισιώσουν τον Πρόεδρο Νάνι Μορέτι στο δύσκολο έργο της επιλογής του φετινού Χρυσού Φοίνικα...

Αυτοί θα αποφασίσουν για το φετινό Χρυσό Φοίνικα!

Εκτός λοιπόν από τον Πρόεδρο Νάνι Μορέτι, φέτος στην κριτική επιτροπή βρίσκουμε την ηθοποιό από την Παλαιστίνη Χιάμ Αμπάς, τη βραβευμένη στις Κάννες και για το «Red Road» και για το «Fish Tank» βρετανίδα Αντρεα Αρνολντ, την γαλλίδα ηθοποιό Εμανουέλ Ντεβός, τη γερμανικής καταγωγής αλλά κάτοικο Γαλλίας ηθοποιό Ντάιαν Κρούγκερ, τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, τον Αλεξάντερ Πέιν και τον σκηνοθέτη, ηθοποιό και παραγωγό από την Αϊτή Ραούλ Πεκ.

Το όνομα ωστόσο που συμπληρώνει τη φετινή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών είναι ο Ζαν Πολ Γκοτιέ που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να «ξεκλειδώσει» τα μέλη της επιτροπής από τη σοβαροφάνεια στην οποία ενδέχεται να βυθιστούν και να τιμήσει το πραγματικά αυθεντικό σινεμά.

Αν και είναι πολύ νωρίς για φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «On the Road» του Βάλτερ Σάλες. Μόνο που ο συναγωνισμός είναι σκληρός (βλ. Ζακ Οντιάρ, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Αλέν Ρενέ, Ματέο Γκαρόνε, Μίκαελ Χάνεκε κ.ά.) και οι βουλές των από πάνω (στο κείμενο εννοούμε) άγνωστες.

Δείτε εδώ τις ταινίες που θα κληθεί να δε και να βραβεύσει η φετινή κριτική επιτροπή.