Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτοί θα αποφασίσουν για τη Χρυσή Αρκτο του 63ου Διεθνούς Φεστιβαλ Βερολίνου!

στα 10

Προ των πυλών για τη μεγάλη πρεμιέρα του στις 7 Φεβρουαρίου το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου ανακοίνωσε τα ονόματα που θα αποτελέσουν την κριτική επιτροπή που θα πλαισιώσει τον Γουονγκ Καρ Γουάι και θα αποφασίσει για τα φετινά μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους και η Αθηνά Τσαγγάρη!

Flix Team
Αυτοί θα αποφασίσουν για τη Χρυσή Αρκτο του 63ου Διεθνούς Φεστιβαλ Βερολίνου!
H Αθηνά Τσαγγάρη στην κριτική επιτροπή του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου!

Μέχρι σήμερα το μόνο όνομα που γνωρίζαμε για την Κριτική Επιτροπή του 63ου Διεθνους Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ήταν και αυτό του Προέδρου της, Γουονγκ Καρ Γουάι, ο οποίος όχι μόνο θα ηγηθεί των αποφάσεων για τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ (τη Χρυσή Αρκτο καλύτερης ταινίας και τις Αργυρές Αρκτους για τις υπολοιπες κατηγορίες), αλλά και θα ανοίξει τη φετινή Berlinale με το πολυαναμενόμενο «Τhe Grandmaster» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Μαζί του για να παρακολουθήσουν τις ταινίες που αποτελούν φέτος το Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ θα βρίσκονται η Δανέζα σκηνοθέτις Σουζάνε Μπίερ (Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας με το «Ισως, Αύριο»), ο Γερμανός σκηνοθέτης Αντρέας Ντρέζεν (δείτε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε στο Flix κατά τη διάρκεια του αφιερώματός του στο φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), η διευθύντρια φωτογραφίας και σκηνοθέτις Ελεν Κούρας, ο γνωστός σε όλους ηθοποιός Τιμ Ρόμπινς, η Ιρανή σκηνοθέτις Σιρίν Νεσάτ και η Ελληνίδα σκηνοθέτις Αθηνά Τσαγγάρη.

Η Αθηνά Τσαγγάρη, όμως, δεν θα βρίσκεται στο Φεστιβάλ Βερολίνου μόνο ως μέλος της κριτικής επιτροπής, αφού υπογράφει ως executive producer στο «Βefore Midnight» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (το οποίο θα προβληθεί ως συμπαραγωγή Η.Π.Α./ Ελλάδας εκτός διαγωνιστικού προγράμματος) στο οποίο κρατάει και ένα πολύ μικρό ρόλο.

Διαβάστε ακόμη:

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου που ξεκινάει στις 7 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί με την υποστήριξη του Goethe Institut Athen προκειμένου να σας μεταφέρει όλα τα νέα από τη φετινή διοργάνωση.