Buzz

Αυτό το τέρας, ο Γούντι Αλεν: Η Μία Φάροου και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μιλούν για τον πατέρα που δεν θέλουν να ξέρουν

στα 10

Στο τεύχος Νοεμβρίου του Vanity Fair, η Μία Φάροου ρίχνει νέο φως, είκοσι χρόνια μετά, στο σκάνδαλο που στιγμάτισε για πάντα τη σχέση της με τον Γούντι Αλεν.

Αυτό το τέρας, ο Γούντι Αλεν: Η Μία Φάροου και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας μιλούν για τον πατέρα που δεν θέλουν να ξέρουν
Η Μία Φάροου με τον Γούντι Αλεν, τον νεογέννητο Ρόναν και την Ντίλαν το 1988

Εχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε που ο Γούντι Αλεν αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το δεσμό του με την Σουν-Γι Πρεβίν, υιοθετημένη κόρη της τότε συντρόφου του, Μία Φάροου σε ένα σκάνδαλο που κουβαλάει ακόμη τον απόηχο της εποχής που συνέβη, δένοντας για πάντα τον Γουντι Αλεν με μια όχι στοιχειοθετημένη κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση (της από κοινού μεταξύ Φάροου και Αλεν υιοθετημένης Ντίλαν), αλλά και με την ταμπέλα του κατά κάποιο τρόπο «παιδόφιλου», όχι μόνο γιατί η Σουν-Γι ήταν κόρη της Φάροου αλλά και μόλις 20 ετών, όταν η μητέρα της βρήκε τις γυμνές φωτογραφίες που της είχε τραβήξει ο Αλεν και έγιναν η αφορμή για την αρχή του τέλους...

Τώρα, δύο δεκαετίες μετά από τότε, η Μία Φάροου μιλάει και πάλι στο Vanity Fair και την Μορίν Ορθ (που τότε αποκάλυψε το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης της μικρής Ντίλαν από τον Γούντι Αλεν, που όμως το δικαστήριο θεώρησε ανυπόστατo) στο τεύχος Νοεμβρίου, βάζοντας λίγο ακόμη λάδι στη φωτιά γύρω από το «μισητό» για την ίδια και τα σύνολο 14 υιοθετημένα και βιολογικά παιδιά της, Γούντι Αλεν.

Το σημαντικότερο σημείο της συνέντευξης της Μία Φάροου είναι το νέο σκάνδαλο που θα ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη πως ο μοναδικός βιολογικός γιος της με τον Γούντι Αλεν, ο Ρόναν (τον οποίο ο Γούντι Αλεν μπορεί να βλέπει σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου μόνο υπό επιτήρηση) ίσως να μην είναι παιδί του. Η Φάροου δηλώνει πως ο Φρανκ Σινάτρα ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής της και όταν ερωτήθηκε από τη δημοσιογράφο Μορίν Ορθ για την πατρότητα του Ρόναν και το γεγονός πως μπορεί να είναι παιδί του Φρανκ Σινάτρα απάντησε «ίσως», προσθέτοντας στο ρεπορτάζ και ένα μέιλ της Νάνσι Σινάτρα που δηλώνει πως «Ο Ρόναν είναι μεγάλο μέρος της ζωής μας και είμαστε ευτυχισμένοι που τον έχουμε στη ζωή μας.»

2 Ο Γούντι Αλεν με την Μία Φάροου και την Σουν - Γι Πρεβίν, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Η Ορθ μιλάει στο ίδιο άρθρο για πρώτη φορά και με τα παιδιά της Μια Φάροου και ειδικά με την Ντίλαν.

Η 28χρονη Ντίλαν, που τώρα ονομάζεται Μαλόουν και ήταν υιοθετημένη και από τους δύο, θυμάται την τρομοκρατία που είχε υποστεί από τον Αλεν, ενώ η δημοσιογράφος περιγράφει πως αρνείται καν να πει το ονομά του και δηλώνει: «Τον φοβάμαι, την εικόνα του». Επίσης η Μαλόουν δηλώνει πως δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει στο δικαστήριο όταν εξεταζόταν το θέμα της σεξουαλικής της κακοποίησης από τον Αλεν: «Αν μπορούσα να μιλήσω στην επτάχρονη Ντίλαν, θα της έλεγα να είναι θαρραλέα και να πει την αλήθεια. Υπάρχουν πολλά που δεν θυμάμαι, αλλά ό,τι συνέβη στη σοφίτα το θυμάμαι. Θυμάμαι τι φορούσα και τι δεν φορούσα... Το έκανα μόνο γιατί φοβόμουν. Ηθελα να σταματήσει».

Στο άρθρο μιλάει ακόμη και ο Αντρέ Πρεβίν, ένας από τους συζύγους της Μία Φάροου και θετός πατέρας της Σουν - Γι, που παντρεύτηκε τελικά τον Αλεν, ο οποίος έχει ξεγράψει για πάντα από τη ζωή του την κόρη του («Δεν υπάρχει»), ενώ ο βιολογικός γιος του Πρεβίν και της Φάρρου, Φλέτσερ, που αποκαλύπτει πως χρησιμοποιώντας photoshop έχει σβήσει από όλες τις οικογενειακές φωτογραφίες την εικόνα του Γούντι Αλεν, ώστε να μην χρειαστεί να τον ξαναδούν ποτέ.

2

Ο Φλέτσερ συμπληρώνει πως η παρουσία του Γούντι Αλεν είχε επίδραση σε όλα τα μέλη της οικογένειας: «Υπήρχαν απώλειες, Η υπαρξή του είχε διαφορετική επίδραση στον καθένα, αλλά όλοι είχαν τις αντιδράσεις τους». Συμπληρώνοντας πως ο θάνατος της Λαρκ, ένα από τα υιοθετημένα παιδιά της Φάροου με τον Πρεβίν από το Βιετνάμ, που πέθανε στα 35 της χρόνια έχει τις απαρχές του στη συμπεριφορά του Αλεν («Πραγματικά πιστεύω ότι έχει αίμα στα χέρια του»).

Το άρθρο αναμένεται φυσικά να γίνει το πιο πολυσυζητημένο της χρονιάς, καθώς όλοι αναμένουν αντιδράσεις από τον Γούντι Αλεν ο οποίος σε μια από τις πολλές δηλώσεις που έχει κάνει για όλα τα παραπάνω είχε πει: «Είμαι σίγουρος πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί αλλιώς. Ισως, τώρα που κοιτάζω πίσω, θα έπρεπε να είχα διαλύσει τη σχέση μου με τη Μία Φάροου πολύ νωρίτερα. Αλλά ποιο ήταν το σκάνδαλο; Ερωτεύτηκα αυτό το κορίτσι, την παντρεύτηκα. Και είμαστε παντρεμένοι εδώ και 15 χρόνια. Δεν υπήρχε σκάνδαλο, αλλά ο κόσμος αρέσκεται να το ονομάζει έτσι και κάπως μου αρέσει γιατί όταν πεθάνω μου αρέσει να λένε πως ήμουν μπλεγμένος σε ένα ζουμερό σκάνδαλο στη ζωή μου.»

Διαβάστε ακόμη: