Buzz

Αυτά είναι! Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι έτοιμη για να σκηνοθετήσει την πρώτη της ταινία!

στα 10

Ο,τι κάνει η Κέιτ Μπλάνσετ είναι τουλάχιστον... αγαπημένο. Αρά, μάλλον και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο που θα βασίζεται στο best-seller «The Dinner» του Ολλανδού Χέρμαν Κοχ.

Αυτά είναι! Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι έτοιμη για να σκηνοθετήσει την πρώτη της ταινία!

Το «The Dinner» είναι το πιο γνωστό βιβλίο του Ολλανδού Χέρμαν Κοχ, best-seller που μεταφράστηκε σε 21 γλώσσες και αυτό που διάλεξε η Κέιτ Μπλάνσετ για να κάνει την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα.

Το σενάριο γράφεται ήδη από τον Ορεν Μόβερμαν (σεναριογράφο του «I'm Not There» του Τοντ Χέινς και σκηνοθέτη του υπέροχου «The Messenger») και αφηγείται την ιστορία ενός υποψήφιου για την πρωθυπουργία της Ολλανδίας που πρέπει να αντιμετωπίσει την εγκληματική πράξη του έφηβου γιου του.

Ολη η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια ενός δείπνου (εξ ου και ο τίτλος), γεγονός που θα δώσει στην Μπλάνσετ τη δυνατότητα να εξαργυρώσει τα χρόνια θητείας της στο θέατρο (και ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Sydney Theater Company), αλλά και όλα όσα έμαθε για τον κινηματογράφο σε μια από τις πιο συναρπαστικές καριέρες που έχει κάνει γυναίκα ηθοποιός της γενιάς της.

Η είδηση για το πέρασμά της πίσω από την κάμερα, έρχεται ακριβώς τη στιγμή που το όνομά της ακούγεται όλο και περισσότερο ως φαβορί για το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Αλεν, ενώ σύντομα θα τη δούμε και στο «The Monuments Men» του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Διαβάστε ακόμη: