Buzz

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς σκηνοθετεί τον Τζιμ Κάρεϊ;

στα 10

Αυτό θα πει «επόμενο βήμα» για τον σκηνοθέτη του «Miss Violence». Αν ό,τι ακούγεται είναι έγκυρο, ο Αλέξανδρος Αβρανάς σκηνοθετεί τον Τζιμ Κάρεϊ στο «True Crimes» για την πολύκροτη ιστορία ενός εγκλήματος που βασίζεται σε ένα άρθρο του New Yorker.

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς σκηνοθετεί τον Τζιμ Κάρεϊ;

Τον Ιούλιο του 2014, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ιερουσαλήμ, ο Αλέξανδρος Αβρανάς είχε μιλήσει στο Screen International για τη νέα του ελληνική ταινία: «Μιλάει για ένα μεσοαστικό ελληνικό ζευγάρι που θέλει να ζει άνετη ζωή, το "αμερικάνικο όνειρο" και καταλήγει να οδηγηθεί στο φόνο προκειμένου να κερδίσει χρήματα για να διατηρήσει τον τρόπο ζωής του. Είναι μια ταινία για τις ηθικές αξίες.»

Διαβάστε ακόμη: Αλέξανδρος Αβρανάς: «Το ‘Miss Violence’ δεν είναι σκληρή ταινία. Η αλήθεια της είναι»

Τον Μάιο του 2015, το όνομα του Αλέξανδρου Αβρανά όμως εμφανίστηκε ως αυτό που επικράτησε για τη σκηνοθεσία του «True Crimes», της ταινίας σε παραγωγή του Μπρετ Ράτνερ που αφηγείται την ιστορία ενός μεσήλικα ντετέκτιβ, του Γιάτσεκ Βρομπλέσκι της αστυνομίας του Βρότσλαβ στην Πολωνία, ο οποίος χρησιμοποιήσε τα στοιχεία που βρήκε σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα προκειμένου να λύσει μια πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις του συγγραφέα του βιβλίου ότι η ιστορία ήταν προϊόν μυθοπλασίας, ο Βρομπλέσκι βρήκε ανατριχιαστικές ομοιότητες ανάμεσα στις σελίδες του και στο πραγματικό έγκλημα σε μια ιστορία που έγινε γνωστή μέσα από το άρθρο του Ντέιβιντ Γκραν στο New Yorker.

Την ίδια εποχή, δημοσιεύματα ήθελαν τον Τζιμ Κάρεϊ να πρωταγωνιστεί στην ταινία είτε στο ρόλο του ντετέκτιβ είτε του δολοφόνου, με τον Τζέρεμι Μπροκ του «Τελευταίου Βασιλιά της Σκοτίας» να υπογράφει τη σεναριακή διασκευή του άρθρου.

Μια ματιά στη σελίδα της ταινίας στο IMDB επιβεβαιώνει πως η ταινία βρίσκεται σε προπαραγωγή με σκηνοθέτη τον Αλέξανδρο Αβρανά και πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ, αλλά για την ώρα τίποτ' άλλο δεν είναι γνωστό για το πόσο ευσταθούν τα στοιχεία αυτά ή αν το «True Crimes» προχωράει κανονικά στην παραγωγή του. Αν ισχύει ωστόσο η πληροφορία, μιλάμε για ένα τεράστιο διεθνές άλμα για τον Ελληνα σκηνοθέτη που στην τρίτη του ταινία συνεργάζεται με έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ.

Αναμένουμε...

Διαβάστε ακόμη: