Buzz

Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν: «The Judge’s Will»

στα 10

Ενώ ακόμα προωθεί το «Nebraska» σ’ ολόκληρο τον κόσμο – σύντομα και στην Ελλάδα η ταινία – ο Αλεξάντερ Πέιν βρήκε την επόμενη έμπνευσή του, στις λέξεις της Ρουθ Πράουερ-Τζαμπβάλα.

Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν: «The Judge’s Will»

Ο Αλεξάντερ Πέιν παρουσίασε την τελευταία ταινία του, «Nebraska», στο Φεστιβάλ Καννών κι από τότε την ακολουθεί στο δρόμο των μεγάλων κινηματογραφικών βραβείων που έρχονται. Παράλληλα, όμως, διερευνά το επόμενο φιλμ του που, όπως φημολογείται, θα έχει τίτλο «The Judge’s Will» και παραγωγό τη Fox Searchlight και την Condé Nast Entertainment.

Το «The Judge’s Will» βασίζεται στο τελευταίο κείμενο που δημοσίευσε στο περιοδικό The New Yorker η Ρουθ Πράουερ-Τζαμπβάλα πριν το θάνατό της και περιγράφει τις τελευταίες κοινές στιγμές ανάμεσα σ’ έναν βαριά ασθενή Δικαστή στο Δελχί και τη νεότερη σύζυγό της. Ο καθένας τους ζει μια ξεχωριστή ζωή, παρότι κατοικούν στο ίδιο, οικογενειακό τους σπίτι και καθώς ο Δικαστής νιώθει το θάνατο να πλησιάζει, θέλει να εξασφαλίσει ότι η ακόμα νεότερη, αμόρφωτη ερωμένη του, θα έχει τα προς το ζην και δε θα εξοστρακιστεί από την κοινότητά τους.

Η Ρουθ Πράουερ-Τζαμπβάλα, η σπουδαία Γερμανίδα συγγραφέας που έφυγε τον περασμένο Απρίλιο, σε ηλικία 86 χρόνων, είχε τη δική της ιστορία στον κινηματογράφο, κυρίως ως συνεργάτιδα των Μέρτσαντ και Αϊβορι: τιμήθηκε μάλιστα δύο φορές με το Οσκαρ Σεναρίου, για το «Δωμάτιο με Θέα» το 1985 και για το «Howard’s End» το 1993 και ήταν υποψήφια για τα «Απομεινάρια μιας Μέρας» το 1994.

Το «The Judge’s Will» φαίνεται ότι έχει προσελκύσει αρκετά το ενδιαφέρον του Αλεξάντερ Πέιν ώστε να συζητά με το στούντιο, παρότι καμιά συμφωνία δεν έχει κλειστεί ακόμα.

Προς το παρόν ετοιμαστείτε να απολαύσετε τις διαδρομές του «Nebraska» που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 23 Ιανουαρίου. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία: