Buzz

«Attila Marcel»: Ο Ζακ Τατί συναντά τον Γουές Αντερσον στη νέα ταινία του Σιλβεν Σομέ

στα 10

Στην πρώτη του ταινία με ηθοποιούς, ο σκηνοθέτης του «Οι Τριπλέτες της Μπελβίλ» και του «Ο Θαυματοποιός» κατασκευάζει μια ακόμη μαγική ταινία.

«Attila Marcel»: Ο Ζακ Τατί συναντά τον Γουές Αντερσον στη νέα ταινία του Σιλβεν Σομέ

Μια σωματική κωμωδία που θυμίζει Τατί και Μπάστερ Κίτον, μια υπέροχη παραξενιά που θυμίζει Γουές Αντερσον και Ζαν Πιερ Ζενέ, το πρώτο live action φιλμ του Σιλβέν Σομέ, προέρχεται ξεκάθαρα από την ίδια δημιουργική φλέβα που έδωσε δυο υπέροχες ταινίες κινουμένων σχεδίων στο παρελθόν.

Και μαζί μοιάζει να αποπνέει τον αέρα μιας αόριστης μελαγχολίας, την γλυκιά θλίψη των μισοσβησμένων αναμνήσεων, το βάρος του χαμένου χρόνου και την ανάγκη να τον ξανακερδίσεις.

Ο ηρωάς του Πολ έχει έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη: είναι μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του, όταν ξαφνικά το θυμωμένο πρόσωπο του πατέρα του κρύβει οτιδήποτε άλλο κι ο Πολ ξυπνά ιδρωμένος.

Ορφανός κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες σε ηλικία 2 ετών, δεν έχει πει ούτε μια λέξη από τότε, ο Πολ ζει μια απόλυτα μοναχική ζωή, με τις δύο θείες του ιδιοκτήτριες μιας σχολής χορού στο Παρίσι. Οι δυο αδελφές, φιλοδοξούν να δουν τον Πολ πιανίστα διεθνούς φήμης καθώς ο ανιψιός τους τις συνοδεύει στα πλήκτρα, όσο εκείνες διδάσκουν τους μαθητές τους, βαλς και ταγκό.

Τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που γνωρίζει την κυρία Προυστ, γειτόνισά του τετάρτου ορόφου, η οποία αφήνει ένα σημείωμα στον Πολ, λέγοντάς του ότι ξέρει που βρίσκονται οι γονείς του.

Αλλά η κυρία Προυστ δεν είναι μια συνηθισμένη γειτόνισά. Εκκεντρική, με άποψη για τα πάντα, καλλιεργεί έναν υπέροχο κήπο με λαχανικά στο διαμέρισμά της και φτιάχνει μαγικά φυτικά ροφήματα για τους ασθενείς της που τους μεταφέρουν βαθιά στα όνειρά τους, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τα άγχη και τις αγωνίες τους.

Η συνάντησή τους, θα οδηγήσει τον νεαρό άντρα σε ένα ταξίδι ανακάλυψης του ίδιου του του του εαυτού και τελικά, θα αλλάξει την ζωή του για πάντα.

Το φιλμ θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Τορόντο σε λίγες μέρες, και το πρώτο τρέιλερ, μόλις κυκλοφόρησε. Δείτε το στο βίντεο.