Buzz

Η Αθηνά Τσαγγάρη σκηνοθετεί τη «Lulu» του Φρανκ Βέντεκιντ

στα 10

Στην πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα για το θέατρο, η Ελληνίδα δημιουργός θα ανεβάσει το διάσημο έργο του Γερμανού συγγραφέα στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ.

Η Αθηνά Τσαγγάρη σκηνοθετεί τη «Lulu» του Φρανκ Βέντεκιντ

Αφού άφησε το στίγμα της στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ με τις ταινίες της, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και στο θέατρο, πραγματοποιώντας την παρθενική σκηνοθετική της απόπειρα στο πλαίσιο του φημισμένου θεατρικού φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ.

Η Τσαγγάρη θα σκηνοθετήσει τη «Λούλου» του Φρανκ Βέντεκιντ, ένα θρυλικό όσο και αμφιλεγόμενο έργο που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην εποχή του (πρωτοπαρουσιάστηκε το 1904, προσαρμοσμένο έτσι ώστε να αποφύγει τη λογοκρισία), και το οποίο διασκεύασε για το σινεμά ο Γκέοργκ Βίλχελμ Παμπστ, στο «Κουτί της Πανδώρας» του 1929, με εμβληματική πρωταγωνίστρια τη Λουίζ Μπρουκς στο ρόλο της ηρωίδας που ζει μια θυελλώδη ζωή πριν πέσει στα χέρια του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

Διαβάστε ακόμη: Shame! Η Γκλεν Κλόουζ διέκοψε την ερμηνεία της στο θεατρικό «Sunset Boulevard» για να κατσαδιάσει θεατή που έβγαζε φωτογραφίες

Lulu 607 Η Λουίζ Μπρουκς ως Λούλου στην ταινία του Παμπστ

Αν και πρόκειται για την πρώτη σκηνοθεσία της Τσαγγάρη για το θέατρο, η Ελληνίδα δημιουργός πάντως κάθε άλλο παρά ανεξοικείωτη είναι με το θεατρικό σανίδι.

«Είμαι σεναριογράφος και σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Αλλά με τη “Λούλου”, την πρώτη μου σκηνοθεσία για το θέατρο, νιώθω σα να επιστρέφω εκεί απ’ όπου ξεκίνησα» λέει η Τσαγγάρη στο πλαίσιο συνέντευξής της για τις ανάγκες της παράστασης. «Στ’ αλήθεια πίστευα μεγαλώνοντας ότι θα επικεντρωνόμουν κυρίως στο θέατρο γιατί ήταν η μεγάλη μου αγάπη. Σπούδασα Θέατρο και Φιλοσοφία στην Ελλάδα και μετά πήγα στη Νέα Υόρκη σκοπεύοντας να συνεχίσω με το θέατρο. Μετά, μέσα από μια υπέροχη σειρά από συγκυρίες, γρήγορα κινήθηκα προς την κινηματογραφική σκηνοθεσία».

Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παράστασης, η Τσαγγάρη αποφάσισε να αναθέσει τον ρόλο της ηρωίδας σε τρεις διαφορετικές ηθοποιούς, προκειμένου να αναδείξει τις πολλαπλές πτυχές του τραγικού χαρακτήρα, ανάμεσα στις οποίες βρίσκουμε και την Αριάν Λαμπέντ.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ στις 17 Αυγούστου και θα ακολουθήσουν επτά ακόμα παραστάσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Δείτε εδώ την Αθηνά Τσαγγάρη να μιλά για την παράσταση:


Διαβάστε ακόμη