Buzz

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει (επιτέλους) το τηλεοπτικό σποτ του Athens Pride ως «κοινωνικό μήνυμα»

στα 10

Μετά από χρόνια αρνήσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να αναγνωρίσει το «κοινωνικό μήνυμα» πίσω από τα σποτ του Athens Pride, για πρώτη φορά φέτος η αποφασή του δημιουργεί «προηγούμενο» και δικαιώνει τους αγώνες μιας ολόκληρης κοινότητας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει (επιτέλους) το τηλεοπτικό σποτ του Athens Pride ως «κοινωνικό μήνυμα»

Οπως αναφέρει και στην επίσημη ιστοσελίδα του το Athens Pride, με μια ιστορική του απόφαση το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ενέκρινε τα τηλεοπτικά σποτ του Athens Pride για πρώτη φορά στην ιστορία του που κρατάει από το 2005.

Η ολομέλεια του ΕΣΡ ενέκρινε τη μετάδοση του τηλεοπτικού σποτ του Athens Pride από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση του συμβουλίου, αφού είναι η πρώτη φορά που η ορατότητα και τα δικαιώματα της LGBTQI κοινότητας της Ελλάδος αναγνωρίζονται ως κοινωνικό μήνυμα.

Η μεγάλη σημασία της απόφασης αυτής είναι το ότι ανοίγει το δρόμο στη προβολή τηλεοπτικών σποτ όλων των LGBTQI οργανώσεων που έχουν αναγνωρισμένο καταστατικό, αφού πλέον υπάρχει εγκεκριμένο «προηγούμενο».

Οι κόποι τόσων χρόνων δε πήγαν χαμένοι!

Είμαστε περήφανοι και περήφανες για τη νίκη αυτή.

Ο δρόμος όμως για τη κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη παραμένει μακρύς.

Athens Pride 2015

Παραμένει θλιβερά χαρακτηριστική η απόφαση του ΕΣΡ του 2013, όπου δεν δέχτηκε την τηλεοπτική προβολή του σποτ του τότε Athens Pride, επειδή στο τέλος του σποτ υπήρχε το φιλί δύο κοριτσιών.

Μέχρι να δείτε στην τηλεόραση το φετινό σποτ του Athens Pride και με σημείο συνάντησης την Πλατεία Κλαυθμώνος το Σάββατο 13 Ιουνίου, δείτε παρακάτω τα φετινά «Πάρε Θέση» σποτάκια του:






Μάθετε περισσότερα για το Athens Pride 2015 στην επίσημη σελίδα του στο ίντερνετκαι στην επίσημη σελίδα του στo Facebook.

Διαβάστε ακόμη: