Φεστιβάλ / Βραβεία

To 8o Athens Open Air Film Festival ξεκινάει όπως ένας μεγάλος έρωτας

στα 10

Στις 4 Ιουνίου ξεκινάει το 8ο Athens Open Air Film Festival στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με τις «Γέφυρες του Μάντισον» του Κλιντ Ιστγουντ.

Flix Team
To 8o Athens Open Air Film Festival ξεκινάει όπως ένας μεγάλος έρωτας

Ετοιμο για να μετατρέψει κάθε γωνιά της Αθήνας σε ένα μεγάλο θερινό σινεμά, το Athens Open Air Film Festival επιφυλλάσσει φέτος προβολές λογοτεχνικού επιπέδου, αλλά και μια συνάντηση στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στην όγδοη χρονιά ενός θεσμού που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το καλοκαίρι στην πόλη.

Φέτος, το 8ο Athens Open Air Film Festival ξεκινάει στις 4 Ιουνίου με τις «Γέφυρες του Μάντισον», το αριστουργηματικό ρομάντζο του Κλιντ Ιστγουντ που το 1995 χάρισε στην Μέριλ Στριπ ακόμη μια υποψηφιότητα για Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και στο σινεμά μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές συγκίνησης με επίκεντρο τον έρωτα ενός φωτογράφου του National Geographic για την Φραντσέσκα, μια γυναίκα που ζει με τον άντρα της και τα δυο παιδιά της σε μια φάρμα στην Αϊόβα.

Διαβάστε ακόμη: Το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας ανακοινώνει τους πρώτους τίτλους του

Bridges of Madison County 607

H ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Τζέιμς Γουόλερ και θα προβληθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο πλαίσιο του «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, δίνοντας το στίγμα για τις... αγαπησιάρικες φετινές προβολές του Athens Open Air Film Festival που θα συνεχιστούν μέχρι και τον Αύγουστο του 2018.

Διαβάστε ακόμη: Το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας πάει Επίδαυρο

Athens Open Air film festival 2018

Tην αφίσα του 8ου Athens Open Air Film Festival επιμελήθηκε ο γραφίστας και εικονογράφος Βασίλης Μέξης και όπως αναφέρει ο ίδιος:

«Με φόντο το μπλε χρώμα του λυκόφωτος, φέτος το Athens Open Air Film Festival αποκτά συμβολικά το σχήμα ενός φάρου. Υψώνεται και στέκει όπως ένας μαγικός προβολέας, που απλώνει το δικό του φως μέσα στη νύχτα. Για 8η χρονιά, το φως αυτό θα μεταμορφώσει τις γωνίες της πόλης σε θερινά σινεμά, ολοκληρώνοντας μέχρι τον Αύγουστο ένα ψηφιδωτό από κινηματογραφικά αριστουργήματα Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας ετοιμάζεται να εκπέμψει και πάλι. Σαν ένας φωτεινός φάρος στον "ωκεανό" της νυχτερινής πόλης».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές του 8ου Athens Open Air Film Festival στο επίσημο site του, στο cinemagazine.gr και στις σελίδες του Φεστιβάλ στο Facebook, το Twitter και το Instagram.