Φεστιβάλ / Βραβεία

«Αόρατος Κόσμος»: η τελευταία ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου;

στα 10

Οχι, δεν πρόκειται για την «Αλλη Θάλασσα», τη μεγάλου μήκους ταινία που διακόπηκε απότομα με το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά μια μικρού μήκους ταινία, μέρος ενός σπονδυλωτού φιλμ με τίτλο «Αόρατος Κόσμος» για το Σάο Πάολο, που θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

«Αόρατος Κόσμος»: η τελευταία ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου;

Προσκεκλημένοι από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σάο Πάολο, δέκα σκηνοθέτες έφτιαξαν τη δική τους ματιά πάνω στη σημερινή κατάσταση της πόλης, ολοκληρώνοντας ένα αφιερωματικό φιλμ με τίτλο «Mundo Ivisivel» («Αόρατος Κόσμος»), το οποίο θα προβληθεί στο επερχόμενο Φεστιβάλ της Ρώμης που ξεκινάει στις 9 Νοεμβρίου.

Ανάμεσά στους δέκα σκηνοθέτες βρίσκουμε και το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος υπογράφει το φιλμ με τίτλο «Lower Heaven» που σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη καταγράφει «Το περιθώριο στο κέντρο και τις υποβαθμισμένες περιοχές του Σάο Πάολο και τους σχεδόν ασσύληπτους κατοίκους του. Τα χρώματα του graffiti και η μελαγχολία του εξωτερικού κόσμου χωρίς μεταμέλεια και το βάρος της θεϊκής συνείδησης».

1

Οι υπόλοιποι εννιά σκηνοθέτες είναι ο Πορτογάλος Μανοέλ ντε Ολιβέιρα, ο Πολωνός Γιέρσι Στουρ, ο Καναδός Γκάι Μάντιν, ο Ιταλός Τζιαν Βιτόριο Μπάλντι, ο Χιλιανός Μάρκο Μπέκις, ο Γερμανός Βιμ Βέντερς, η Πορτογαλίδα Μαρία Ντε Μεντέιρος, ο Αρμένιος Ατόμ Εγκογιάν και η Βραζιλιάνα Λαΐς Μποντάνζκι.

Διαβάστε περισσότερα για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο εδώ.