Buzz

Θέλεις συμβουλή για την προσωπική σου ζωή: ρώτα την Κάρι Φίσερ!

στα 10

Εχεις θέματα; Ρώτα τη Πριγκίπισσα Λέια! Τη στήλη της στην Guardian, όπου καλείται να δίνει στους αναγνώστες συμβουλές σε προσωπικά τους προβλήματα, μοιάζει να παίρνει ιδιαίτερα σοβαρά η Κάρι Φίσερ. Διαβάστε τι γράφει σε μία γυναίκα που ο σύζυγος της... προτιμάει τις πόρνες.

Θέλεις συμβουλή για την προσωπική σου ζωή: ρώτα την Κάρι Φίσερ!

«Πείτε μου την ιστορία σας και θα σας πω τη δική μου» γράφει στην ταυτότητα της στήλης της στη Guardian η Κάρι Φίσερ. Η ηθοποιός, σεναριογράφος και ένδοξη «Πριγκίπισσα Λέια» της επικής saga των «Star Wars», αποδέχθηκε την πρό(σ)κληση της εφημερίδας να διαβάζει τα προβλήματα που της στέλνουν οι αναγνώστες και να δίνει τη γνώμη της πάνω σ' αυτά. Και φαίνεται ότι παίρνει τη δουλειά της πολύ σοβαρα, καθώς οι απαντήσεις της είναι μελετημένες, από καρδιάς - αν και μερικές τόσο συντηρητικές που αναρωτιόμαστε αν βγαίνουν από τη Dark Side της 60χρονης ηθοποιού.

Για παράδειγμα, viral έγινε το γράμμα μίας συζύγου που ομολόγησε ότι έπιασε τον επί 30 χρόνια σύζυγό της και πατέρα των ενήλικων πλέον παιδιών της να ζει μία διπλή ζωή: το σεξουαλικό του βίτσιο ήταν και είναι το πληρωμένο σεξ κι ο άντρας της τής ομολόγησε ότι πηγαίνει με πόρνες μία φορά τον μήνα. «Κι αυτό συμβαίνει από τον πρώτο μήνα του γάμου μας...»

Δείτε κι αυτό: «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»: Η Ελεν ΝτιΤζένερις και η Κάρι Φίσερ χαρίζουν εισιτήρια στους περαστικούς

carrie fisher 607 2

«Πηγαίνουμε σε σύμβουλο γάμου και σε ψυχαναλυτές, μαζί και μόνοι μας, προσπαθώντας να βρούμε μία λύση και να σώσουμε το γάμο μας. Ξέρω πολύ καλά ότι έχω κάθε δικαίωμα να φύγω από αυτή τη σχέση, όμως υπάρχουν κι άλλα πράγματα που με κρατούν πίσω. Κι όχι μόνο το ότι είμαι οικονομικά εξαρτημένη. Αλλά και το γεγονός ότι ο άντρας μου είναι ένας πολύ καλός σύντροφος. Και ήμουν τρελά ερωτευμένη μαζί του. Εχουμε χτίσει μία ζωή μαζί. Από την άλλη όμως, ήταν ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης. Μπορώ να συγχωρήσω τα ξενοπηδήματα, αλλά δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με τα ψέμματα. Ακόμα και μετά τη ψυχανάλυση και τη θεραπεία αναρωτιέμαι: ένας άνθρωπος που ζούσε τέτοια διπλή ζωή, μπορεί ποτέ να καταλάβει ότι έκανε κάτι λάθος; Είναι σαν να αγαπάς ένα γλυκό σκυλί που όμως θα χέσει στο χαλί σου με την πρώτη ευκαιρία. Εχω επενδύσει πολλά στο γάμο μου και, επίσης, έχω πεισμώσει. Νιώθω χαμένη - δεν ξέρω τι να κάνω...»

Διαβάστε κι αυτό: Αγαπήσατε κι εσείς την Πριγκίπισσα Λέια - Σκλάβα; Ε, τώρα ξεχάστε την!

carrie Fisher 607 1

Και η Κάρι Φίσερ απαντά:

Είναι πολύ δύσκολο να συμβουλέψει κανείς έναν απατημένο άνθρωπο. Μου γράφεις πόσο σε πόνεσαν τα ψέματα, περισσότερο κι από το ίδιο γεγονός της απάτης με τις πόρνες - καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς. Οπως επίσης καταλαβαίνω την ανασφάλεια μιας γυναίκας που ένιωσε ότι ο άντρας της έφυγε γιατί εκείνη δεν ήταν αρκετή. Ομως, κανείς δεν είναι ποτέ τα πάντα για τον άλλον άνθρωπο.Τριάντα χρόνια είναι πολλά, είναι μία ολόκληρη ζωή. Κι έχετε παιδιά μαζί - πλάσατε ανθρώπους που είναι ο συνδυασμός του DNA και των χαρακτήρων σας, μαζί.

Από την άλλη όμως, σου έλεγε ψέμματα. Ερώτηση: πιστεύεις ότι σου έλεγε ψέμματα και σε άλλα θέματα; Κι αν σου το αρνηθεί, τον πιστεύεις; Γιατί αν το "μόνο" πράγμα που έλεγε ψέμματα ήταν το σεξουαλικό του βίτσιο, νομίζω ότι έχετε ελπίδα να σωθεί αυτή η σχέση. Γιατί όλοι λέμε ψέμματα στο σεξ. Εσύ έχεις προσποιηθεί οργασμό; Δεν είναι το ίδιο θα μου πεις, αλλά του έχεις πει ψέμματα - σωστά; Το ότι κρυβόταν για τις πόρνες σημαίνει ότι ντρεπόταν για τη συμπεριφορά του. Και δεν ήθελε να σε πληγώσει. Οχι, είναι αδικαιολόγητος, αλλά ίσως αυτή η σκοπιά σου εξηγήσει το γιατί το έκανε.

carrie Fisher 607 3

Είστε μαζί πάρα πολλά χρόνια. Νομίζω ότι αξίζει να σώσεις αυτό το γάμο. Συγχώρησέ τον. Είναι θαυμαστό να συγχωρούμε. Και πάρα πολύ δύσκολο. Ομως οι σχέσεις είναι δύσκολες. Τι θα σου αφήσει η πικρία και η άρνηση παρά ένα τοξικό τέλος; Αν φύγεις, τι θα κερδίσεις;

Νομίζω ότι κάνετε το σωστό - ζητήσατε βοήθεια, βλέπετε σύμβουλο γάμου. Είστε σε καλό δρόμο. Θεωρώ βέβαια ότι εκείνος πρέπει να κάνει την περισσότερη δουλειά και να σου αποδείξει ότι είναι έτοιμος να κόψει τις συνήθειές του. Και πρέπει να σου δείξει ότι μετάνιωσε. Θέλω να σου πάρει ένα δώρο και να σου στείλει λουλούδια. Αν δεν το κάνει, θα το κάνω εγώ. Είσαι υπέροχο κορίτσι και δεν σου άξιζε κάτι τέτοιο. Είμαι περήφανη για σένα που το παλεύεις και προσπαθείς και επιλέγεις τον πιο δύσκολο δρόμο, όχι τον εύκολο και το γρήγορο. Ολοι σου χρωστάμε ένα δώρο. Δώσε μου τη διεύθυνσή σου και θα σου στείλω το δικό μου. Κράτα επαφή, καλή τύχη και συνέχισε με δύναμη και gusto. Εγώ σε χειροκροτώ!

Aν θέλετε να γράψετε κι εσείς το θέμα σας στην Κάρι Φίσερ το κάνετε στο carrie.fisher.advice@theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα: