Φεστιβάλ / Βραβεία

ASIFA Hellas: για πρώτη φορά επαγγελματικός κατάλογος με τους δημιουργούς και τους επαγγελματίες του ελληνικού animation

στα 10

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού animation εκδίδεται επαγγελματικός κατάλογος με τους δημιουργούς και τους επαγγελματίες του κλάδου. Κυκλοφορεί με την ευκαιρία του Φεστιβάλ & Αγοράς του Ανεσί 2018 και θα διανεμηθεί έντυπα και ηλεκτρονικά σε πλήθος δράσεων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Flix Team
ASIFA Hellas: για πρώτη φορά επαγγελματικός κατάλογος με τους δημιουργούς και τους επαγγελματίες του ελληνικού animation

Νέοι δρόμοι για το χώρο και μία ακόμα πιο σοβαρή προώθηση του ελληνικού animation ξεκινά από φέτος και με την ευκαιρία της ελληνικής παρουσίας στο Ανεσί της Γαλλίας, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους στον κόσμο.

«Greek Animation Rocks» είναι το σύνθημα, και μία δράση που ξεκίνησε πέρσι, φέτος κορυφώνεται με ένα διπλάσιου μεγάθους ελληνικό περίπτερο που παρουσιάζει στη διεθνή αγορά τόσο τους Ελληνες, όσο κι επίσης τους κύπριους δημιουργούς αλλά και τους Ελληνες της Διασποράς.

Διαβάστε επίσης: Emile 2017: η Ελλάδα στην πρώτη τελετή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Animation

Greek animation rocks 607 1

Στο ελληνικό περίπτερο θα μοιράζεται ο κατάλογος για τα 70 χρόνια του ελληνικού animation, αλλά και ο νέος κατάλογος με τη δουλειά και τα στοιχεία επικοινωνίας των ανθρώπους του χώρου στην Ελλάδα (ο οποίος θα κυκλοφορεί τυπωμένος ετησίως, αλλά θα ενημερώνεται διαρκώς κι ηλεκτρονικά). Τον κατάλογο σε ηλεκτρονική μορφή μπορείτε να τον δείτε εδώ.

Συμπληρωματικά, προκειμένου να προωθήσει το εγχώριο animation, να ανοίξει δρόμους σε διεθνείς συμπαραγωγές, σε διανομείς, έχουν σχεδιαστεί στοχευμένες δράσεις με events για δημοσιογράφους, χρηματοδότες και παραγωγούς.

Greek animation rocks 607 3

«Στόχος μας είναι να εξαγάγουμε το ελληνικό ταλέντο, να ανακόψουμε το παθητικό brain drain και να κάνουμε εξαγωγή ελληνικής δημιουργικότητας. Είναι σημαντική η παρουσία μας στο Ανεσί αφού πρόκειται για το σημαντικότερο φεστιβάλ animation στον κόσμο και πρέπει οι ελληνικές ταινίες να βρίσκονται στο μπουκέτο που παρουσιάζουμε. Εξάγουμε το ελληνικό προϊόν για να προσελκύσουμε παραγωγές στην Ελλάδα, δεδομένου ότι εδώ το μπάτζετ της δημιουργίας animation μπορεί να παίξει σε ελκυστικά επίπεδα» αναφέρει ο Βασίλης Καραμητσάνης, Πρόεδρος της ASIFA Hellas και του φεστιβάλ Animasyros International Animation Festival + Agora.

Greek animation rocks 607 4

Για τον πανεπιστημιακό και αντιπρόεδρο της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ Παναγιώτη Κυριακουλάκο «είμαστε σε μια αρχική αλλά σταθερή πορεία ενσωμάτωσης του ελληνικού ανιμέισιον στο ευρωπαϊκό» κι ότι επίσης «πετυχαίνουμε τον μετασχηματισμό της δράσης από αμιγώς καλλιτεχνική και σε εμπορική για την οπτικοακουστική βιομηχανία».

Και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό.

Το ραντεβού δόθηκε: στις 7 Νοεμβρίου 2018 η επίσημη συνέντευξη Τύπου για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Animation Emile 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

«Αυτό που θέλουμε κι εργαζόμαστε να πετύχουμε είναι να φέρουμε στο άμεσο μέλλον την τελετή απονομής από τη Λιλ της Γαλλίας, στην Ελλάδα» δηλώνει ο Βασίλης Καραμητσάνης.

Tην ελληνική αποστολή στο Ανεσί υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και η ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία.

Διαβάστε περισσότερα: