Buzz

Η Ασλεϊ Τζαντ καταθέτει μήνυση εναντίον τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

στα 10

Επισήμως και δίχως hashtags, η υπόθεση πηγαίνει στα δικαστήρια. Σεξουαλική παρενόχληση και συκοφαντική δυσφήμιση με επαγγελματικό κόστος.

Η Ασλεϊ Τζαντ καταθέτει μήνυση εναντίον τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η Ασλεϊ Τζαντ ήταν η πρώτη που κατήγγειλε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Και τώρα οι δημόσιες καταγγελίες, πολύκροτες συνεντεύξεις, δηλώσεις και #metoo hastags παίρνουν κι επισήμως το δρόμο της δικαιοσύνης.

Xθες, Δευτέρα 30 Απριλίου, η ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή της προσωπικότητας και, κατά συνέπεια, ανεπανόρθωτη ζημιά στην επαγγελματική της καριέρα. Η Tζαντ διευκρινίζει ότι από το 1998 και μετά ένιωθε «αόρατη» στη βιομηχανία, η καριέρα της τελείωσε.

Διαβάστε κι αυτό: Η Σάλμα Χάγιεκ περιγράφει πώς ο Χάρβεϊ Γουάινστιν μετέτρεψε σε εφιάλτη τα γυρίσματα του «Frida»

weinstein judd 607

Το ότι η Ασλεϊ Τζαντ εξαφανίστηκε από τα τέλη των 90ς είναι δεδομένο. Το ότι ο Γουάινστιν την παρενόχλησε, αποκαλύφθηκε επίσης. Για να μπορέσουν όμως να ενωθούν άρρηκτα οι δύο κύκλοι χρειαζόταν και μία σοβαρή μαρτυρία. Η οποία ήρθε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Πίτερ Τζάκσον, σκηνοθέτη του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» που δήλωσε σε συνέντευξή του ότι όταν ήρθε η ώρα του κάστινγκ της τριλογίας κι εκείνος πρότεινε τις Ασλεϊ Τζαντ και Μίρα Σορβίνο για ένα ρόλο, ο Γουάνστιν τράβηξε την πρίζα. Τις αποκάλεσε «δύσκολες, παράλογες», «έναν σωστό εφιάλτη» στις συνεργασίες τους και του υπογράμμισε ότι «η όποια συμμετοχή τους στην ταινία του πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία!». Ο Τζάκσον δήλωσε στη συνέντευξή του ότι «δεν είχε λόγο να μην πιστέψει τότε τον παραγωγό του και σίγουρα δε θα ξεκινούσε μία τόσο απαιτητική τριλογία με ηθοποιούς που θα του προκαλούσαν προβλήματα».

Θυμηθείτε κι αυτό: Η Ούμα Θέρμαν αποκαλύπτει όλη τη δική της #metoo ιστορία με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

judd 607

Η Τζαντ λοιπόν σήμερα επικαλείται την επιβεβαίωση του Πίτερ Τζάκσον και μηνύει τον Γουάινστιν. Ο δικηγόρος της, Θίοντορ Μπούτρους, τονίζει στη μήνυσή του ότι όλα αυτά ακολούθησαν της σεξουαλικής παρενόχλησης που άσκησε ο Γουάινστιν στην πελάτισσά του, λίγους μήνες πριν σε δωμάτιο ξενοδοχείου που την κάλεσε για ένα επαγγελματικό μίτινγκ. Οταν η Τζαντ τότε είχε αρνηθεί (γνωστή η ιστορία), ο Γουάινστιν κλείνοντας την πόρτα τής είχε πει: «Μπορώ να γίνω πολύ τρομακτικός».

Η μύνηση της Τζαντ περιλαμβάνει πολλές ακόμα μαρτυρίες: από την Σάλμα Χάγιερ και την Ούμα Θέρμαν, μέχρι τις Ρόουζ ΜακΓκόουαν και την Μίρα Σορβίνο που είχαν ακριβώς την ίδια μοίρα με την Τζαντ.

Weinstein women 607

Θυμηθείτε κι αυτό: «Η Ρόουζ ως πρωταγωνίστρια του "Grindhouse" ήταν το προσωπικό μου "fuck you" στον Χάρβεϊ Γουάινστιν»

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, μέσω νομικού εκπροσώπου, απάντησε την μήνυση της Τζαντ χθες το βράδυ: «Μια απλή διερεύνηση των γεγονότων θα αποκαλύψει ότι ο κύριος Γουάινστιν ποτέ δεν δυσφήμισε την κυρία Τζαντ, ούτε παρενέβη στην εξέλιξη της καριέρας της. Αντιθέτως, μόνο την υποστήριξε και πάλεψε εκ μέρους της για ρόλους - όπως τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Ξεχωριστο Γουίλ Χάντινγκ», για τον οποίο την έφερε στην Νέα Υόρκη για να περάσει ακρόσαη. Και μπορεί να μην κέρδισε αυτό το ρόλο, αλλά η κυρία Τζαντ έπαιξε σε δύο μεταγενέστερες παραγωγές του πελάτη μου: τη "Φρίντα" και το "Παράνομες Πράξεις". Ανυπομονούμε λοιπόν να υποστηρίξουμε τη θέση μας απέναντι σε αυτές τις αβάσιμες κατηγορίες...»

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το κείμενο της μήνυσης εδώ:

by on Scribd



Διαβάστε περισσότερα: