Buzz

Ας μιλήσουμε για τους μετανάστες. Ανοιχτή συζήτηση με τον Πέτρο Σεβαστίκογλου με αφορμή το «Attractive Illusion»

στα 10

Την Κυριακή 7 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, μετά την προβολή των 19.00 του «Attractive Illusion» του Πέτρου Σεβαστίκογλου, ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται στην αίθουσα για μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Flix Team
Ας μιλήσουμε για τους μετανάστες. Ανοιχτή συζήτηση με τον Πέτρο Σεβαστίκογλου με αφορμή το «Attractive Illusion»

Γυρισμένο με την υποστήριξη της Ενότητας της Νιγηριανής Κοινότητας στην Ελλάδα μέσα σε 15 ημέρες, το «Attractive Illusion» του Πέτρου Σεβαστίκογλου ισορροπεί ανάμεσα στην ταινία μυθοπλασίας και το ντοκιμαντέρ, καταγράφοντας τις αληθινές ιστορίες νιγηριανών μεταναστών στην Αθήνα υπό το πρίσμα της «ελκυστικής ψευδαίσθησης» ενός κόσμου που δεν ήταν ο παράδεισος που ονειρεύονταν...

Οπως αναφέρει και ο ίδιος ο Πέτρος Σεβαστίκογλου «Ταινίες και ντοκιμαντέρ για τους μετανάστες έχουν γίνει πολλές στην Ευρώπη και στην Ελλάδα σε μια ανάγκη αναζήτησης ενός νέου πολυπολιτισμικού προσώπου. Η ταινία Attractive Illusion έχει όμως μια ιδιαιτερότητα, είναι μια ταινία μυθοπλασίας στην οποία πρωταγωνιστούν αποκλειστικά μετανάστες. Μια ταινία που ανέλαβε και υποστήριξε η Νιγηριανή κοινότητα της Αθήνας. Ο σκοπός ήταν να γίνει μια ταινία που θα έδειχνε στους συμπατριώτες τους ότι η Ευρώπη δεν είναι ο παράδεισος που ονειρεύονται. Μια "Ελκυστική Ψευδαίσθηση" που παρασέρνει πολλούς να υπερχρεωθούνε για να πληρώσουν ένα πολύ επικίνδυνο ταξίδι. Όσοι καταφέρουν να επιζήσουν από το ταξίδι θα αντιμετωπίσουν τη φτώχεια, το ρατσισμό, την πορνεία, τα ναρκωτικά. Αυτό είναι το θέμα της ταινίας. Το σενάριο πήρε την τελική του μορφή μέσα από τις πραγματικές ιστορίες και τους αυτοσχεδιασμούς των ίδιων των πρωταγωνιστών που εν μέρει παίξανε την ίδια τη ζωή τους. Μια ταινία όπου ο κινηματογραφικός λόγος διαμορφώθηκε από κοινού και για τις ανάγκες της οποίας γεφυρώθηκε το χάσμα μεταξύ της Ελληνικής και της Νιγηριανής κουλτούρας.»

2

Το «Attractive Illusion» μετά από τις προβολές του στο Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, του Καΐρου και του Ταλίν προβάλλεται από την Πέμπτη 4 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Την Κυριακή 7 Απριλίου ο Πέτρος Σεβαστίκογλου θα βρίσκεται στην Ταινιοθήκη για μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό μετά την προβολή των 19.00.


Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία και τη συνέντεύξη του Πέτρου Σεβαστίκογλου.