Φεστιβάλ / Βραβεία

ArteKino Film Festival: Ενα αληθινό φεστιβάλ, online, δωρεάν

στα 10

Πενήντα χιλιάδες θεατές απ΄όλη την Eυρώπη θα μπορέσουν να «κλείσουν» εισιτήριο για δέκα καινούριες ταινίες που αξίζει να δείς.

Flix Team
ArteKino Film Festival: Ενα αληθινό φεστιβάλ, online, δωρεάν

Το Fεστιβάλ το οποίο επιμελείται ο Ολιβιέ Περ, προγραμματιστής με πείρα και πλέον υπεύθυνος για το κινηματογραφικό τμήμα του Arte, θα λάβει χώρα από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 9 Οκτωβρίου στην διεύθυνση www.artekinofestival.com και τα εισιτήρια για τις προβολές του είναι ήδη διαθέσιμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε online στην διεύθυνση του site και στη συνέχεια να διεκδικήσετε μία από τις πέντε χιλιάδες θέσεις που είναι διαθέσιμες για κάθε ταινία.

Ειδικά για τους αναγνώστες του Flix, μπορείτε να μπείτε εδώ μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου και να διεκδικήσετε κάρτες διαρκείας των 5 ταινιών ώστε να εξασφαλίσετε τις θέσεις σας μέσα από τα εισιτήρια που έχουν δεσμευτεί μόνο για εσάς - ακόμη και για ταινίες που είναι sold out.

Το φεστιβάλ που φιλοδοξεί να αναδείξει την ποικιλότητα και την δύναμη του σύγχρονου ευρωπαϊκού σινεμά περιλαμβάνει ταινίες από την ήπειρό μας που έκαναν την πρώτη τους προβολή φέτος σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ από το Sundance μέχρι την Βενετία και περιλαμβάνει ταινίες που είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικές. Δείτε παρακάτω ποιες ταινίες αποτελούν το φετινό πρόγραμμα του ArteKino και δηλώστε συμμετοχή. Εισιτήρια θα ελευθερώνονται μέσα στις μέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ, οπότε μπορείτε να είστε από τους τυχερούς που θα δουν την ταινία της αρεσκείας του. Επίσης εσείς ψηφίζετε για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ που θα δώσει στη νικήτρια ταινία 50.000 ευρώ.

Το Flix.gr είναι media partner του ΑrteKino Festival.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε θέσεις για το Φεστιβάλ εδώ

The Death of Louis XIV

«The Death of Louis XIV» του Αλμπερτ Σέρα

H τελευταία ταινία του Ισπανού Αλμπερτ Σέρα, είναι ένα θεαματικό, σπουδαίο δράμα δωματίου που ανοίγει τις εικόνες του σε ένα παιχνίδι ιδεών για την ζωή και τον θάνατο, μέσα από την εξιστορηση των τελευταίων ημερών του Λουδοβίκου 14ου. Ο Ζαν Πιερ Λεό τον υποδύεται με ερμηνευτική μεγαλοπρέπεια στις τελευταίες μέρες της ζωής του όταν κλεισμένος στο δωμάτιό του αντιμετωπίζει τους αυλικούς, τον εαυτό του, τον μύθο του και την προοπτική του τέλους.

the girl without hands

«The Girl Without Hands» του Σεμπαστιάν Λοτενμπάχ

Με μια συναρπαστική τεχνική που φέρνει το animation στο μέτρο ενός αληθινού έργου τέχνης, ο Σεμπαστιάν Λότενμπαχ μεταφέρει στον κινηματογράφο την ιστορία των αδελφών Γκριμ «To Κορίτσι Δίχως Χέρια». Ενας μυλωνάς συμφωνεί με τον διάβολο να αποκτήσει αμύθητα πλούτη, δίνοντας σε αντάλλαγμα αυτό που βρίσκεται πίσω από τον μύλο του. Εκείνος νομίζει ότι είναι μόνο μια μηλιά, δίχως να ξέρει ότι εκείνη την στιγμή η κόρη του είναι ανεβασμένη πάνω στο δέντρο.

a good wife

«Α Good Wife» της Μιριάνα Καράνοβιτς

Μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς των Βαλκανίων πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί αυτή την ταινία, μια παραβολή για τον τρόπο που ακόμη και η πιο τακτοποιημένη ζωή μπορεί να να ανατραπεί δίχως προειδοποίηση. Η Μιλένα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα στο Βελιγράδι, η οποία μια μέρα, ενώ καθαρίζει το σπίτι, ανακαλύπτει μια κρυμμένη βιντεοκασέτα που ενοχοποιεί τον άντρα της για μια σειρά από φρικτά εγκλήματα πολέμου.

happy times will come soon 607

«Happy Times Will Come Soon» του Αλεσάντρο Κομοντίν

Από την Ιταλία, μέσω της εβδομάδας κριτικής των Καννών έρχεται αυτή η παράδοξη, ποιητική ιστορία που διατρέχει τον χρόνο και τα όρια του μύθου. Δυο άντρες διαφεύγουν σε ένα δάσος και κρύβονται εκεί, σε μια ουτοπία. Πολλά χρόνια μετά, οι λύκοι έχουν καταλάβει εκείνον τον παράδεισο κι ένα κορίτσι που περιπλανιέται σε αυτόν ανακαλύπτει μια μυστηριώδη τρύπα. Στην οποία θα μπει δίχως και η ίδια να ξέρει το γιατί. Το μόνο σίγουρο είναι πως στην τρύπα εκείνη, το κορίτσι συνάντησε τον λύκο.

john from 607

«John From» του Ζοάο Νικολάου

Από την Πορτογαλία έρχεται αυτή η γεμάτη χρώμα και φαντασία ταινία για την μαγική δύναμη του έρωτα και της φαντασίας. Η δεκαπεντάχρονη ηρωίδα του τα έχει όλα. Την ζωή μπροστά της, ένα μπαλκόνι στο οποίο μπορεί να πλατσουρίζει στα νερά κάτω από τον ζεστό καλοκαιρινό ήλιο, μια καλύτερη φίλη, ένα αγόρι στο μέλλον της. Εχει όμορφα μαλλιά που κάνει κοτσίδες, προσκλήσεις σε πάρτι, την προοπτική ενός υπέροχου καλοκαιριού. Μέχρι την στιγμή που επισκέπτεται την έκθεση ενός φωτογράφου από την γειτονιά της και ανακαλύπτει ότι σιγά σιγά τον ερωτεύεται. Κι ο αληθινός κόσμος κι αυτός της φαντασίας της μπλέκονται αξεδιάλυτα.

Fatima 607

«Fatima» του Φιλίπ Φοκόν

Από το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες, μέχρι τον θρίαμβο στα φετινά βραβεία Σεζάρ, η ταινία του Φιλιπ Φοκόν είναι ένα ανέλπιστο success story βασισμένο στις εμπειρίες και την ποίηση της Βορειοαφρικάνας Φατιμά Ελαγιουμπί. Η Φατιμά ζει στο Παρίσι, αλλά δεν μιλά ακόμη πολύ καλά Γαλλικά, προσπαθεί όμως να μεγαλώσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυο κόρες της, μια ατίθαση 15χρονη και μια 18χρονη που ετοιμάζεται για τις σπουδές της. Μετά από ένα ατύχημα στο σπίτι που εργάζεται σαν καθαρίστρια η Φατιμά, θα νιώσει την αναγκη να πει στις κόρες της στα αραβικά, όλα όσα ήθελε να τους πει όλα αυτά τα χρόνια.

lost and beautiful 607

«Lost and Beautiful» του Πιέτρο Μαρσέλο

Ονειρικό, και μυστηριώδες, αλληγορικό αλλά την ίδια στιγμή αρθρώνοντας έναν λόγο για την σύγχρονη Ιταλία το φιλμ του Μαρτσέλο ταξίδεψε τα φεστιβάλ από το Λοκάρνο έως την Θεσσαλονίκη κερδίζοντας μια σειρά από βραβεία στην πορεία. Η ταινία ακολουθεί τον Πουλτσινέλα, ένας ανόητος υπηρέτης, στέλνεται από τα σπλάχνα του Βεζούβιου στη σημερινή Καμπάνια για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του Τομάσο, ενός απλού βοσκού: πρέπει να σώσει έναν νεαρό βούβαλο με το όνομα Σαρκιαπόνε. Στο παλάτι του Καρντιτέλο, σ’ ένα εγκαταλειμμένο κτίριο που ανήκε στον Οίκο των Βουρβώνων, στην καρδιά της «Χώρας της Φωτιάς», τα ερείπια του οποίου φρόντιζε ο Τομάσο, ο Πουλτσινέλα βρίσκει τον νεαρό βούβαλο και τον οδηγεί προς τον Βορρά.

safari 607

«Safari» του Ούλριχ Ζάιντλ

Το καινούριο ντοκιμαντέρ του Αυστριακού σκηνοθέτη είναι «μια ταξιδιωτική ταινία με δεκάδες φόνους» και παράλληλα ένα φιλμ για την ανθρώπινη φύση. Φρέσκο από την προβολή του στο τελευταίο φεστιβάλ της Βενετίας το φιλμ ακολουθεί Γερμανούς και Αυστριακούς τουρίστες που ταξιδεύουν στην Αφρική για Σαφάρι. Τι κάνει του ανθρώπους όχι μόνο για ταξιδεύουν μόνο και μόνο για να σκοτώσουν και ακόμη χειρότερα τι ευχαρίστηση αντλούν όταν φωτογραφίζονται με το θήραμά τους;

suntan 607

«Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Ταξιδεμένο και βραβευμένο από το Ρότερνταμ ως το Εδιμβούργο το φιλμ του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου αφηγείται την ιστορία του Κωστή ενός γιατρού που στα σαράντα του βρίκσεται να κάνει το αγροτικό του στην Αντίπαρο και βιώνει έναν τρελό έρωτα ή καλύτερα μια εμμονή που τον οδηγεί στα άκρα. Κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος κάνει ένα (σπουδαίο) «coming-of-middle-age» φιλμ, που κρύβει κάτω από την ελκυστική του επιφάνεια, μια σκοτεινή καρδιά.

wild 607

«Wild» της Νικολέτ Κρέμπιτς

Μια από τις πλέον ανερχόμενες σκηνοθέτιδες του νέου γερμανικού σινεμά κάνει με το «Wild» ένα φιλμ για την «άγρια πλευρά» μας, μέσα από την ιστορία μιας γυναίκας που μαγνητίζεται από έναν λύκο, τον παίρνει μαζί της στο διαμέρισμά της και στην πορεία βλέπει την ίδια της την ύπαρξη να αλλάζει από την συμβίωση της με το άγριο ζώο. Αφήνοντας πίσω της την προηγούμενη ταυτότητά της, τους καθώς πρέπει τρόπους της και την συμπεριφορά της και θα δει την ίδια στιγμή τους ανθρώπους γύρω τους να αντανακλούν αυτή την αλλαγή της.

artekino poster 607

Το φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Arte σε συνεργασία με το Festival Scope δεν θα έχει βραβεία εκτός από ένα βραβείο κοινού για το οποίο θα μπορούν να ψηφίζουν όλοι οι θεατές και το οποίο θα συνοδεύεται από το ποσό των 50.000 ευρώ, ένα νούμερο ικανό να προσελκύσει στο μέλλον ταινίες ανάλογου προφίλ χτίζοντας ίσως το πρώτο πραγματικό φεστιβάλ που δεν θα λαμβάνει χώρα σε έναν φυσικό τόπο μα μόνο online.


Δείτε ακόμη: