Φεστιβάλ / Βραβεία

Artekino Festival 2018: Το καλύτερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ που βλέπεις από το σπίτι σου!

στα 10

Το πιο συναρπαστικό online ευρωπαϊκό κινηματογραφικό φεστιβάλ είναι και πάλι εδώ για όλο τον Δεκέμβριο.

Flix Team
Artekino Festival 2018: Το καλύτερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ που βλέπεις από το σπίτι σου!

Στην τρίτη του χρονιά, το online - όνομα και πράγμα - κινηματογραφικό φεστιβαλ Artekino, με τη σφραγίδα του Arte, διεξάγεται από 1η μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, με μια επιλογή ταινιών απ' όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν για τη φρέσκια, τολμηρή και ανανεωτική ματιά τους στο σύγχρονο σινεμά.

Ανάμεσά τους βραβευμένες ταινίες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, υπογραφές που ορίζουν τη σύγχρονη φιλμική κουλτούρα, ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ (ή και τα δύο μαζί) που δοκιμάζουν τα όρια και ένας ολόκληρος κόσμος φτιαγμένος από το κινηματογραφικό εδώ και τώρα. Οπως, ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη που περιμένει και τη ψήφο σας για να αναδειχθεί η αγαπημένη ταινία του Φεστιβάλ.

Τα βραυβεμένα στη Berlinale «Μug» της Μαγκοζάτα Σιμόφσκα και «24 Weeks» της Ανε Ζόρα Μπερασέντ δεν προβάλλονται στην Ελλάδα.

Arte Kino 2018

Δείτε παρακάτω ποιες ταινίες αποτελούν το φετινό πρόγραμμα του ArteKino. Πατώντας πάνω στον τίτλο της κάθε ταινίας, μπαίνετε στη σελίδα της όπου μπορείτε και να την παρακολουθήσετε. Εισιτήρια θα ελευθερώνονται μέσα στις μέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ, οπότε μπορείτε να είστε από τους τυχερούς που θα δουν την ταινία της αρεσκείας του. Επίσης εσείς ψηφίζετε για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ που θα δώσει στη νικήτρια ταινία 30.000 ευρώ και σε έναν τυχερό ένα ταξίδι για το Φεστιβάλ του Λοκάρνο 2019 με πλήρη διαπίστευση για το Φεστιβάλ και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα.

Το Flix.gr είναι media partner του ΑrteKino Festival.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε θέσεις για το Φεστιβάλ εδώ.


Οίκτος 607

Οίκτος του Μπάμπη Μακρίδη (Ελλάδα, 2018, 99')

Οταν η συμφορά χτυπάει την πόρτα ενός μεσήλικα δικηγόρου, ο κοινωνικός του περίγυρος σπεύδει να του συμπαρασταθεί. Αντλώντας ικανοποίηση από τη συμπόνοια, την ευγένεια και την προσοχή των συνανθρώπων του, δικηγόρος εθίζεται τόσο πολύ στον οίκτο τους, που δυστυχεί όταν είναι χαρούμενος και χαίρεται όταν είναι δυστυχισμένος. Δεν δέχεται τη δυστυχία των άλλων, παρά μόνο τη δική του. Το βραβευμένο δεύτερο φιλμ μεγάλου μήκους του Μπάμπη Μακρίδη μετά το «L» που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σάντανς.


Crater

Crater των Λούκα Μπελίνο και Σίλβια Λούζι (Ιταλία, 2017, 93')

Η Ροζάριο δουλεύει ως μικροπωλητής στα υπαίθρια παζάρια των προαστίων στη Νάπολη. Το όνειρό του να πλουτίσει συναντά το ταλέντο της κόρης του, Σάρον. Αναλαμβάνει μάνατζέρ της προκειμένου να την κάνει σταρ του ιταλικού λαϊκού τραγουδιού. Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Βενετίας. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Τόκιο και στο Φεστιβάλ Crossing Europe.


For Some Inexplicable Reason 607

For Some Inexplicable Reason του Γκάμπορ Ράιζ (Ουγγαρία, 2014, 96')

Ο Αρον είναι ένα 29χρονος, λίγο περίεργος τύπος. Εχει χωρίσει, αποφοιτήσει και κομπλεξαριστεί πρόσφατα. Οι γονείς του τον υποστηρίζουν οικονομικά. Ο ίδιος δεν νιώθει ότι είναι ο πρωταγωνιστής στη ζωή του. Βραβείο της Επιτροπής, Βραβείο Κοινού και Βραβείο Σεναρίου στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορίνο, Βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ της Σόφιας, Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.


Those Who are Fine 607

Those Who Are Fine του Σιρίλ Σαουμπλίν (Ελβετία, 2017, 71')

Η Αλις δουλεύει σε ένα τηλεφωνικό κέντρο στα προάστια της Ζυρίχης, πουλώντας συνδρομές στο ιντερνετ και ασφαλιστικά συμβόλαια σε αγνώστους. Μετά τη δουλειά περπατά μέσα από την πόλη. Εμπνευσμένη από τη δουλειά της, τηλεφωνεί σε μοναχικές γιαγιάδες και υποδύεται ότι είναι τα εγγόνια τους που χρειάζονται άμεσα χρήματα. Ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου.


Pin Cushion 607

Pin Cushion της Ντέμπορα Χέιγουντ (Ηνωμένο Βασίλειο, 2017, 87')

Η Λιν και η κόρη της Ιόνα είναι πολύ δεμένες και ενθουσιασμένες για τη νέα τους ζωή σε μια νέα πόλη. Αποφασισμένες να πετύχουν στη νέα τους ζωή, η Ιόνα βρίσκει κολλητές φίλες και η Λίν νιώθει αποκομμένη. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν καλά. Και οι δύο υποκρίνονται ότι είναι ευτυχισμένες ενώ στην πραγματικότητα έχουν βυθιστεί σε ένα κόσμο φαντασίας και υποκρισίας. Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Βενετίας και στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.


Flemish Heaven 607

Flemish Heaven του Πέτερ Μόνσερτ (Βέλγιο, 2016, 112')

Τρεις γενιές γυναικών. Η Μονίκ και η κόρη της Σιλβί που είναι ιδιοκτήτριες ενός μπουρδέλου στα σύνορα της Φλάνδρας με τη Γαλλία. Η εξάχρονη κόρη της Σιλβί μοιάζει συνεπαρμένη από το μυστηριώδες μέρος που δουλεύουν η μητέρα και η γιαγιά της, αλλά δεν μπορεί ποτέ να δει τι γίνεται μέσα. Μια δραματική ανατροπή, θα φέρει και τις τρεις αντιμέτωπες με τις επιλογές τους.


L' Animale 607

L' Animale της Καταρίνα Μουκστάιν (Αυστρία, 2018, 100')

Η Μάτι και η αγοροσυμμορία της πάνω στις μοτοσικλέτες τους είναι ο φόβος και ο τρόμος του χωριού τους, Αλλά όταν ο Σεμπάστιαν, ο αρχηγός της συμμορίας ερωτεύεται την Μάτι, η Μάτι διακινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο πάνω στους υπόλοιπους. Την ίδια στιγμή, ένα μυστικό αναστατώνει τη ζωή των γονιών της Μάτι. Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου, Βραβείο Καλύτερου Κάστ στο Φεστιβάλ Diagonale, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Γυναικών της Σεούλ.


Flesh Memory 607

Flesh Memory της Τζάκι Γκόλντμπεργκ (Γαλλία, 2018, 59')

Η Φίνλεϊ Μπλέικ είναι ένα κορίτσι που εργάζεται ως αντικείμενο του σεξ on camera στο ιντερνετ. Είναι 33 ετών, ζει μόνη της στο Οστιν του Τέξας και προσπαθεί να πάρει την κηδεμονία του γιου της. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Μασσαλίας.



Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε θέσεις για το Φεστιβάλ εδώ.