Buzz

Υπέροχο: οι ταινίες του Γουές Αντερσον ως έργο τέχνης

στα 10

Πάνω από 80 καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από τις ταινίες του Γουές Αντερσον για να καταθέσουν τα δικά τους αυθεντικά έργα στην έκθεση «Bad Dads» που ολοκληρώνεται αυτό το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στη LoPo Gallery του Σαν Φρανσίσκο.

Υπέροχο: οι ταινίες του Γουές Αντερσον ως έργο τέχνης

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γουές Αντερσον εμπνέει καλλιτέχνες να δημιουργήσουν δικά τους original έργα (από minimalist εναλλακτικές πόστερ, μέχρι πίνακες, γλυπτά και installations) βασισμένα στις ταινίες του. Οπως και μοιάζει ως φυσική συνέχεια της δικής του προσοχής στο design των ταινιών του, την αισθητική και το στιλ τους, οι ταινίες του να φιλτράρονται κι ως κομμάτι της σύγχρονης pop art. Κάθε φορά που μία τέτοια έκθεση αναδεικνύει το πως μία τέχνη κοιτά την άλλη, εμείς στεκόμαστε γοητευμένοι.

Αυτή τη φορά η SPOKE ART διοργάνωσε την έκθεση Bad Dads, που έκανε εγκαίνια στις 30 Οκτωβρίου στη LoPo Gallery του Σαν Φρανσίσκο και ολοκληρώνεται αυτό το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, και προσκάλεσε πάνω από 80 καλλιτέχνες να πατήσουν πάνω στις ταινίες του Γουές Αντερσον και να καταθέσουν τη δική τους ματιά. Κάποιοι μάλιστα συμμετείχαν με παραπάνω από ένα έργα (πολλαπλές εκδοχές του Μπιλ Μάρεϊ μέσα στο σύμπαν του Αντερσον, ή ανάλυση των 6 ταινιών του ως πλευρές ενός κύβου του Rubik).

art show tribute to wes anderson 21

Ο τίτλος της έκθεσης, «Bad Dads», έχει φυσικά να κάνει με τα οικογενειακά θέματα που θίγει πάντα ο Αντερσον στις ταινίες του και ειδικά τις φιγούρες των προβληματικών αντρών που μοιάζουν πάντα να στέκονται ως κεντρικοί άξονες της θεματικής του.

Δείτε ένα δείγμα της έκθεσης και διαβάστε ακόμα:

art show tribute to wes anderson 1

art show tribute to wes anderson 2

art show tribute to wes anderson 3

art show tribute to wes anderson 5

art show tribute to wes anderson 6

art show tribute to wes anderson 7

art show tribute to wes anderson 8

art show tribute to wes anderson 9

art show tribute to wes anderson 10

art show tribute to wes anderson 11

art show tribute to wes anderson 12

art show tribute to wes anderson 13

art show tribute to wes anderson 14

art show tribute to wes anderson 15

art show tribute to wes anderson 16

art show tribute to wes anderson 18

art show tribute to wes anderson 19

art show tribute to wes anderson 20