Buzz

H Αριάν Λαμπέντ ανεβαίνει πίστα και πρωταγωνιστεί στο «Assassin’s Creed», δίπλα στον Μάικλ Φασμπέντερ

στα 10

Συνεχίζοντας μια υπέροχη διεθνή καριέρα, η Αριάν Λαμπέντ πρωταγωνιστεί στην διασκευή του διάσημου video game από τον σκηνοθέτη του «Macbeth».

H Αριάν Λαμπέντ ανεβαίνει πίστα και πρωταγωνιστεί στο «Assassin’s Creed», δίπλα στον Μάικλ Φασμπέντερ

Με αργά, προσεκτικά επιλεγμένα και έξυπνα βήματα, η Αριάν Λαμπέντ συνεχίζει τη διεθνή της καριέρα, καταλήγοντας σε ένα περίπου blockbuster με... σαιξπηρικές περγαμηνές.

Ο λόγος για την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου video game «Αssassin's Creed» που υπογράφει σκηνοθετικά ο Τζάστιν Κερζέλ, σκηνοθέτης του πρόσφατου «Macbeth», ο οποίος επιστρατεύει αυτούσιο το πρωταγωνιστικό δίδυμο του σαιξπηρικού έπους, τον Μάικλ Φασμπέντερ και την Μαριόν Κοτιγιάρ για να ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία ενός καθημερινού ανθρώπου στη Φλωρεντία του 16ου αιώνα που απαγάγεται από μια μυστηριώδη οργάνωση και αναγκάζεται να ξαναζήσει τις μνήμες των δολοφόνων προγόνων του, προσπαθώντας ταυτόχρονα να σώσει την τιμή της οικογένειάς του.

Στο φιλμ θα πρωταγωνιστούσε αρχικά η ανερχόμενη (κυρίως μετά το «Ex Machina» του Αλεξ Γκάρλαντ) Αλίσια Βικάντερ, αλλά η Σουηδέζα ηθοποιός προτίμησε να υπογράψει για την επόμενη συνέχεια των ταινιών «Bourne» και έτσι ο ρόλος της δόθηκε στην Αριάν Λαμπέντ που έρχεται με δύναμη μετά την επιτυχία του «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου στο 68ο Φεστιβάλ Καννών, αλλά και μια σειρά υπέροχων ρόλων που ξεκίνησαν από το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη (και το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας) και έφτασαν μέχρι το βραβείο στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο για το «Fidelio (L'odyssée d'Alice)» της Λουσί Μπορλετό.

Ariane Labed 607 (φωτό: Ρενέ Χαμπερμάχερ)

H 31χρονη Αριάν Λαμπέντ που στο μέλλον θα δούμε στο νέο φιλμ του Φιλίπ Γκρανριέ «Malgré la Νuit», στο «Seances» του Γκάι Μάντιν, στο «Happy Time Will Come Soon» του Αλεσάντρο Κομοντίν, στο «Préjudice» του Αντουάν Σιπέρ (μαζί με τη Ναταλί Μπάι) και το «Voir du Pays» των Ντελφίν και Μιριέλ Κουλέν που γυρίστηκε και στην Ελλάδα, αλλάζει πίστα με τη συμμετοχή της στο «Asssassin's Creed», επιβεβαιώνοντας πως είναι πλέον ένα από τα πλέον υπολογίσιμα ονόματα του σύγχρονου ευρωπαϊκού και όχι μόνο σινεμά.

Το «Assassin's Creed» θα ξεκινήσει γυρίσματα το φθινοπωρο του 2015 για να βγει στις αίθουσες το 2016.

Περισσότερη Αριάν Λαμπέντ: