Buzz

«Argo»: τρέιλερ για τη νέα ταινία του Μπεν Αφλεκ

στα 10

Δυνατό πολιτικό θρίλερ στα ‘70ς ή σουρεαλιστική ταινία επιστημονικής φαντασίας; Και τα δύο, το ένα μέσα στο άλλο, στο νέο φιλμ του Μπεν Αφλεκ που μοιάζει να εξελίσσεται σε θαυμάσιο σκηνοθέτη.

«Argo»: τρέιλερ για τη νέα ταινία του Μπεν Αφλεκ

Είναι η ταινία για την οποία ο Μπεν Αφλεκ αρνήθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο «Superman». Και, κρίνοντας από το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, μάλλον έκανε πολύ καλά, καθώς το «Argo», η ταινία που σκηνοθετεί ο ηθοποιός μετά τα «The Town» και «Gone Baby Gone» φαίνεται να έχει την ένταση ενός γνήσιου πολιτικού θρίλερ με εξέλιξη στην ταραγμένη Αμερική του ’70 και ταυτόχρονα μια σινεφιλική αίσθηση του παράδοξου, συνδυασμό που αποδεικνύει την τόλμη του πάλαι ποτέ golden boy που χαράζει το δικό του κινηματογραφικό δρόμο.

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ξεκινά στην Τεχεράνη, σ τη διάρκεια της Ιρανικής εξέγερσης στις 4 Νοεμβρίου του 1979, όταν Ιρανοί επαναστάτες μπήκαν στην αμερικανική πρεσβεία και πήραν 52 Αμερικανούς πολίτες ως ομήρους. Μέσα στο χάος, έξι από αυτούς κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν και βρήκαν καταφύγιο στο σπίτι του Καναδού πρέσβη. Η CIA, γνωρίζοντας ότι είναι μόνο θέμα χρόνου να ανακαλυφθούν και να εκτελεστούν, διοργάνωσε μία αποστολή ζωής ή θανάτου για τη διάσωσή τους. Ο εγκέφαλος της αποστολής ήταν ο πράκτορας Τόνι Μέντεζ (Μπεν Αφλεκ), ο οποίος ήταν ειδικός σε ζητήματα απαγωγών. Το σχέδιό του έμεινε στην ιστορία ως κάτι τόσο παράτολμο που ...«θα συνέβαινε μόνο στις ταινίες»: ο Μέντεζ εμπνεύστηκε να παρουσιάσουν τους έξι φυγάδες ως μέλη του συνεργείου μιας ταινίας που πρέπει να γυριστεί, με τίτλο «Argo», πραγματικό παραγωγό και… το χειρότερο σενάριο που γράφτηκε ποτέ.

Το «Argo» έχει προγραμματιστεί να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 12 Οκτωβρίου του 2012. Εκτός από τον Μπεν Αφλεκ, το καστ πλαισιώνουν οι Αλαν Αρκιν, Τζον Γκούντμαν, Κάιλ Τσάντλερ, Μπράιαν Κράνστον, Τέιτ Ντόνοβαν, Κλέα Ντιβάλ, Κρίστοφερ Ντένχαμ και Κρις Μεσίνα.

Δείτε το τρέιλερ εδώ και χτυπηθείτε με το «Dream On» των Aerosmith!