Buzz

Argo: δείτε τον Μπεν Αφλεκ στην νέα του ταινία

στα 10

Ο Μπεν Αφλεκ σε ρόλο CIA πράκτορα που οργανώνει τη σωτηρία έξι Αμερικανών ομήρων κατά τη διάρκεια της Ιρανικής εξέγερσης το 1979.

Argo: δείτε τον Μπεν Αφλεκ στην νέα του ταινία

Σας το έχουμε ξαναπεί: ο Μπεν Αφλεκ έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του ως auteur. Απαρνήθηκε την πρόταση της Warner Bros να πρωταγωνιστήσει ως ο νέος «Superman» για να σκηνοθετήσει και να παίξει στο «Argo» - ένα σενάριο που δεν έβρισκε χρηματοδότηση για καιρό.

Η βασισμένη σε αληθινά γεγονότα πλοκή μας επιστρέφει στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια της Ιρανικής εξέγερσης. Στις 4 Νοεμβρίου του 1979 Ιρανοί επαναστάτες μπαίνουν στην αμερικανική πρεσβεία και πιάνουν 52 Αμερικανούς ως ομήρους. Μέσα στο χάος, έξι από αυτούς καταφέρνουν να ξεγλιστρήσουν και βρίσκουν καταφύγιο στο σπίτι του Καναδού πρέσβη. Η CIA, γνωρίζοντας ότι είναι μόνο θέμα χρόνου να ανακαλυφθούν και να εκτελεστούν, διοργανώνει μία αποστολή ζωής ή θανάτου για τη διάσωση τους. Ο εγκέφαλος της αποστολής είναι ο πράκτορας Τόνι Μέντεζ (Μπεν Αφλεκ), ο οποίος είναι ειδικός σε ζητήματα απαγωγών. Το σχέδιό του έμεινε στην ιστορία ως κάτι τόσο παράτολμο που ...«θα συνέβαινε μόνο στις ταινίες».

Φέρνοντας κανείς στο μυαλό του τα «The Town» και «Gone Baby Gone », έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Αφλεκ να δημιουργήσει την σκοτεινή ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες που απαιτούνται για την αφήγηση μίας τέτοιας ιστορίας.

Το «Argo» έχει προγραμματιστεί να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012. Εκτός από τον Αφλεκ το καστ πλαισιώνουν οι Αλαν Αρκιν, Τζον Γκούντμαν, Κάιλ Τσάντλερ, Μπράιαν Κράνστον, Τέιτ Ντόνοβαν, Κλία Ντουβάλ, Κρίστοφερ Ντένχαμ, Κρις Μεσίνα.

Αναμένεται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Τορόντο.

Δείτε στο gallery την πρώτη εικόνα που κυκλοφόρησε επίσημα.