Buzz

R-E-S-P-E-C-T για το biopic της Αρίθα Φράνκλιν

στα 10

Πάντα μόνη της τα έκανε όλα η Βασίλισσα της Soul. Και σ' αυτήν την ταινία για τη δική της ζωή, εκείνη έχει το πάνω χέρι!

R-E-S-P-E-C-T για το biopic της Αρίθα Φράνκλιν

Βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, στο Ritz-Carlton, για να γιορτάσει τα 74 χρόνια της και... είπε και δυο λόγια παραπάνω! Η Αρίθα Φράνκλιν, 20 φορές βραβευμένη με Grammy, η ανυπέρβλητη Βασίλισσα της Soul που και τώρα ακόμα, στις αραιές εμφανίσεις της, φέρνει ρίγη στους θεατές, ανακοίνωσε ότι η κινηματογραφική βιογραφία που θ' αφηγείται τη ζωή της είναι στο κατώφλι της υλοποίησης.

Δείτε ακόμη: Καμια σαν την Αρίθα Φράνκλιν! Τρέιλερ για το «Amazing Grace», το χαμένο ντοκιμαντέρ του Σίντνεϊ Πόλακ!

Με μια καριέρα έξι δεκαετιών, μια μυθική ιστορία προσωπικής φιλοδοξίας, ολόκληρης της μετάλλαξης της μουσικής βιομηχανίας, πάθους, επιτυχίας, εξαιρετικά σκληρής δουλειάς και φιλοδοξίας, η ζωή της Αρίθα Φράνκλιν προσφέρει όλο το απαραίτητο υλικό για μια πληθωρική ταινία κι ακόμα παραπάνω.

Η ιδέα του biopic αυτού κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, άλλωστε η Αρίθα είχε δηλώσει πριν λίγα χρόνια ότι θα ήθελε τη Χάλι Μπέρι για να την υποδυθεί, ωστόσο ο χρόνος πέρασε χωρίς το φιλμ να μπει μπροστά. «Καλά νέα,» δήλωσε τώρα η Αρίθα Φράνκλιν, «είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε για την ταινία.»

αρίθα φράνκλιν 607

Το φιλμ έχει αναλάβει ο Σκοτ Μπέρνστιν, ο παραγωγός του «Straight Outta Compton», πράγμα που ήδη μάς προετοιμάζει για ένα biopic κάθε άλλο παρά χλιαρό. Ωστόσο, το διασκεδαστικότερο στοιχείο όλων, είναι ότι σ' αυτή τη βιογραφία, η Αρίθα Φράνκλιν δε θα μείνει, φυσικά, αμέτοχος παρατηρητής: «Εχουμε συμφωνήσει σ' όλα τα σημαντικά σημεία,» είπε η τραγουδίστρια. «Τώρα μένουν ελάχιστα πράγματα να διαπραγματευτούμε, ελάχιστα. Μου έχουν δώσει τον δημιουργικό έλεγχο κι είναι αυτό που ήθελα εγώ.» Με μια λέξη, respect. Περιμένοντας να δούμε ποια θα είναι η ηθοποιός που, τελικά, θα ενσαρκώσει την Αρίθα Φράνκλιν στη μεγάλη οθόνη - οι φήμες θέλουν, προβλέψιμα, την Τζένιφερ Χάντσον - απολαύστε την παρακάτω, στην εμφάνισή της στο Kennedy Center πριν λίγους μήνες, στην τιμητική βραδιά για την Κάρολ Κινγκ, να τραγουδά το Natural Woman και να φέρνει δάκρυα στα μάτια του Μπαράκ Ομπάμα.


Διαβάστε ακόμη: Blaxwomagic, ο Νίκος Πετρουλάκης γράφει για τον Μπόμπι Γούμακ