Buzz

«Are you taking the piss?» Τρέιλερ για το «The Angels' Share» του Κεν Λόουτς

στα 10

Δεν είμαστε σίγουροι αν πρόκειται για την «Σκοτσέζικη απάντηση στο “Αντρες με τα Ολα τους”» όπως ισχυρίζεται το τρέιλερ, αλλά σίγουρα η νέα ταινία του Κεν Λόουτς μοιάζει με την πιο χαρούμενη και ευχάριστη που γύρισε από την εποχη του, ε... από πάντα!

«Are you taking the piss?» Τρέιλερ για το «The Angels' Share» του Κεν Λόουτς
«Είναι μια κρύα μέρα κύριε αστυνόμε...»

Με πρωταγωνιστή τον πρωτοεμφανιζόμενο Πολ Μπράνιγκαν, ο Λόουτς στήνει την κωμωδία (ναι κωμωδία!) του του γύρω από τον κόσμο των λεπτών αρωμάτων του ουίσκι. Ο ήρωας του Ρόμπι, έχει καταδικαστεί για μερικές όχι ακριβώς νόμιμες πράξεις σε εκατοντάδες ώρες κοινωνικής εργασίας, όμως οι γκάνγκστερ που τον είναι υπεύθυνοι για την κατάστασή του, δεν σκοπεύουν να τον αφήσουν να εξιλεωθεί.

Κι ενώ η κοπέλα του έχει μείνει έγκυος, κάτι που του δημιουργεί μια ακόμη σειρά από προβλήματα με τον πατέρα της, ο Ρόμπι ανακαλύπτει πως διαθέτει μια εξαιρετική μύτη για τα αρώματα του «uisge beatha», του «νερού της ζωής», ή αν προτιμάτε του ουίσκι και θα δοκιμάσει να κερδίσει μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από το ταλέντο του που μόλις ανακάλυψε.

Το τρέιλερ υπόσχεται από την μουσική της αρχής κι όλας χαριτωμένη ατμόσφαιρα και γιατί όχι καλόκαρδα γέλια, με αστείες ατάκες, εμψυχωτικά hikes στην σκοτσέζικη εξοχή, ακόμη και κιλτ που σηκώνονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ματιά του στον κόσμο γύρω του έχει γίνει λιγότερο αιχμηρή ή διαπεραστική.

Εκτός από τον Πολ Μπράνιγκαν, σε αυτή την κωμωδία των common people, που παίρνει τον τιτλο της από τον ποιητικό τρόπο με τον οποίο τα αποστακτήρια περιγράφουν το ποσοστό του ουίσκι που εξατμίζεται, πρωταγωνιστούν κάμποσες γνώριμες φάτσες από το σινεμά του Λόουτς, όπως ο Τζον Χένσλοου (Αναζητώντας τον Ερικ), ο Γουίλιαμ Ρουάν («Ο Ανεμος Χορεύει το Κριθάρι και ο Γκάρι Μάιτλαντ («Γλυκά Δεκάξι»), ενώ το σενάριο είναι γραμμένο από τον σταθερό συνεργάτη του Πολ Λάβερτι.

H ταινία θα βγει στις αίθουσες της Μεγάλης Βρετανίας τον Μάιο, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να ποντάρετε με ασφάλεια πως η θέση της στο φεστιβάλ των Καννών είναι ήδη εξασφαλισμένη.

Δείτε το τρέιλερ.