Buzz

«Are You Lost In The World Like Me?»: το animation βίντεο του νέου τραγουδιού του Moby, μία καυστική παραβολή της ζωής μας

στα 10

Το «Are You Lost In The World Like Me?», το πρώτο single του «These Systems Are Failing» δίσκου από τον Moby και τους The Void Pacific Choir απέκτησε ένα animation καυστικό βίντεο για τις εθισμένες στα social media ζωές μας.

«Are You Lost In The World Like Me?»: το animation βίντεο του νέου τραγουδιού του Moby, μία καυστική παραβολή της ζωής μας

Λίγοι γνωρίζουν τον Στιβ Κατς, αλλά ο Λονδρέζος illutrator καλλιτέχνης έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά, sites, τηλεοπτικά σόους αλλά και διεθνείς οργανισμούς για να κατασκευάσει animation projects με κοινωνικό μήνυμα. Από τους Simpsons, μέχρι την Unesco τα καυστικά του σκίτσα προβάλουν μη-φωτογενείς παρατηρήσεις για τον κόσμο μας σήμερα και προκαλούν διάλογο. Αυτό δηλαδή που οφείλει να κάνει η τέχνη.

Απολαύστε επίσης: «My Mutant Brain»: Δείτε το ντελιριακό μικρού μήκους του Σπάικ Τζόουνς για την Kenzo

Moby Are You Lost In The World Like Me 607 1

Moby Are You Lost In The World Like Me 607 2

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε λοιπόν με την παρουσίαση του σύγχρονου ανθρώπου, εντελώς δέσμιου στο smart phone του (κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για εντελώς παλιομοδίτικη κριτική των σημερινών μας δεινών), ο Κατς κατασκευάζει για τον Moby ένα βίντεο κλιπ που ισχυρίζεται ακριβώς αυτό: μήπως σ' ένα τέτοιο κόσμο αισθανόμαστε όλοι μόνοι;

Moby Are You Lost In The World Like Me GIF

«Για μένα το βίντεο σχολιάζει την συνεχώς αυξανόμενη εξάρτησή μας από την τεχνολογία και την εξίσου αυξανόμενη έλλειψη ανθρώπινης επαφής κι επικοινωνίας. Εστιάζει στο πώς η τεχνολογία μας αλλάζει - πώς μας έχει κάνει εντελώς απαθείς...» δήλωσε ο Κατς.

Το μουσικό βίντεο ντύνει το πρώτο single, «Are You Lost In The World Like Me?», του πρώτου δίσκου των Moby & The Void Pacific Choir, «These Systems Are Failing».

Moby Are You Lost In The World Like Me 607 3

Moby Are You Lost In The World Like Me 607 4

«Πριν από κάποια χρόνια είδα το βίντεο του Στιβ Κατς "Man" - ενθουσιάστηκα, μου ανατίναξε το μυαλό!» δήλωσε ο Moby. «Τον έψαξα στο Ιντερνετ και βρήκα το e-mail του. Πολύ ταπεινά του ζήτησα να κάνει ένα βίντεο για μένα. Ημουν τυχερός, δέχθηκε. Το βίντεο του «Are You Lost In The World Like Me?» είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα βίντεο που έχουν ντύσει τραγούδια μου».

Δείτε το:


Διαβάστε και δείτε περισσότερα: