Buzz

Αποδεικνύοντας το «Θεώρημα Μηδέν». Ο Τέρι Γκίλιαμ επιστρέφει στο μέλλον

στα 10

Η πρώτη του ταινία μετά τον «Φανταστικό Κόσμο του Δρ. Παρνάσους», ολοκληρώνει μια άτυπη τριλογία κι ετοιμάζεται πολύ σύντομα για την έξοδό της στις Ελληνικές αίθουσες. Δείτε το τρέιλερ.

Αποδεικνύοντας το «Θεώρημα Μηδέν». Ο Τέρι Γκίλιαμ επιστρέφει στο μέλλον

Μπορείς να πεις ότι ο Τέρι Γκίλιαμ δεν είχε πάντα την πιο θετική εικόνα για την πορεία της ανθρωπότητας στο μέλλον, κοιτάζοντας όμως ταινίες όπως το «Brazil» ή το «Δώδεκα Πίθηκοι», οφείλεις να ομολογήσεις πως το όραμά του για ότι έρχεται υπήρξε αναμφίβολα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και προφητικά.

Το «Θεώρημα Μηδέν» έρχεται κατά την δική του παραδοχή να συμπληρώσει το παζλ αυτών των δύο ταινιών, μιλώντας για μια ακόμη φορά για το τώρα, χρησιμοποιώντας το μέλλον ως παραβολή και ως ένα καλειδοσκοπικό εργαλείο, ενδοσκόπησης και παρατήρησης, έναν γοητευτικό παραμορφωτικό καθρέφτη για να κοιτάξουμε με την βοήθεια του, γύρω και μέσα μας.

2

Η ταινία του, που έκανε την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ της Βενετίας χτίζει έναν ακόμη κόσμο γεννημένο από την δημιουργική φαντασία του Γκίλιαμ και διαποτισμένη από την κυνική ματιά του Οργουέλ. Ο Κριστόφ Βαλτς είναι ο Λεθ, ένας άντρας που καλείται να λύσει «το Θεώρημα Μηδέν», μια μαθηματική εξίσωση που θα αποδείξει αν η ζωή έχει πραγματικό νόημα, μόνο που το έργο του διακόπτεται συνεχώς από τις απρόσκλητες επισκέψεις των ανθρώπων που τον περιτριγυρίζουν, τον ελέγχουν, ή προσπαθούν να τον κάνουν «καλύτερο». Και παρά τις προσπάθειές του η ουσία της ζωής και η λύση στο θεώρημα που προσπαθεί να αποδείξει του διαφεύγει μέχρι την στιγμή που θα ανακαλύψει μια μυστηριώδη δύναμη που δεν υπακούσει στους νόμους της φυσικής ή των μαθηματικών, αυτήν της αγάπης.

2

Το φιλμ διαδραματίζεται στο Λονδίνο του μέλλοντος, αν και στην ουσία, σύμφωνα με τον Γκίλιαμ η πόλη της ταινίας του δεν απέχει πολύ από αυτήν που βιώνει ο ίδιος στην καθημερινότητά του: «Αν πας στο Λονδίνο, στο Πικαντίλι, όλες οι διαφημίσεις έρχονται πάνω σου απ΄όλες τις κατευθύνσεις. Ολη την ώρα ζεις μια ασταμάτητη επίθεση από διαφημίσεις, στον δρόμο, στην τηλεόραση. Και οι άνθρωποι δείχνουν συνέχεια απασχολημένοι, τρέχουν στους δρόμους κάνοντας πράγματα. Υποτίθεται ότι είναι ευτυχισμένοι. Δείχνουν ευτυχισμένοι. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι είναι ευτυχισμένοι όμως».

2

Το φιλμ είναι γραμμένο από τον Πατ Ράσιν και μετρά στους πρωταγωνιστές του εκτός από τον Βαλτς, ηθοποιούς όπως ο Ντέιβιντ Θιούλις, η Τίλντα Σουίντον, η Μελανί Τιερί, ο Μπεν Γουίσο κι ο Ματ Ντέιμον. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Απριλίου, δίνοντας το στίγμα μιας νέας εταιρίας διανομής, της Neo Films που κάνει με το «Θεώρημα Μηδέν» την πρώτη της εμφάνιση.

2

Μέχρι τότε, μπορείτε να δείτε το υποτιτλισμένο τρέιλερ του φιλμ πιο κάτω και να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της ταινίας στο facebook για περισσότερες πληροφορίες και εικόνες, κατ' ευθείαν από το μέλλον.

Το «Θεώρημα Μηδέν» του Τέρι Γκίλιαμ θα βγει στις αίθουσες στις 24 Απριλίου από τη νεοσύστατη εταιρείας διανομής Neo Films.


Διαβάστε ακόμη: