Buzz

«Απελπιστικά φιλοπερίεργο» δεύτερο τρέιλερ για το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον

στα 10

Είναι η πρώτη του ταινία από το 2007 όταν το «Θα Χυθεί Αίμα» επιβεβαίωσε την κλάση του και αναμένεται με ανυπομονησία. Το καινούριο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε μας εξιτάρει ακόμη περισσότερο.

«Απελπιστικά φιλοπερίεργο» δεύτερο τρέιλερ για το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον

Είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, μια ταινία για την Σαϊεντολογία και τον ιδρυτή της αμφιλεγόμενης αυτής «θρησκείας» Λ. Ρον Χάμπαρντ, ακόμη κι αν η λέξη δεν ακούγεται και τα ονόματα έχουν αλλαχθεί για να προστατευθεί νομικά η παραγωγή.

Τον υποδύεται ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, απών από το προηγούμενο κλιπ που είχαμε δει πριν λίγες εβδομάδες, να δηλώνει στον Γιοακίν Φίνιξ ότι είναι «συγγραφέας, γιατρός, πυρηνικός φυσικός, θεωρητικός φιλόσοφος, μα πάνω απ όλα ένας άντρας, ένας απελπιστικά φιλοπεριέργος άντρας, όπως κι εσύ».

Η Εϊμι Ανταμς κάνει επίσης την εμφάνισή της στο καινούριο κλιπ στον ρόλο της γυναίκας του, ενώ ο Φίνιξ καταλήγει στην φυλακή λίγο πριν ο τίτλος του φιλμ πέσει και η ατονική μουσική του Τζόνι Γκρίνγουντ φτάσει στο κρεσέντο της μαζί με μια κακοφωνία διαλόγων που καλύπτει ο ένας τον ήχο του άλλου.

Η ακριβής υπόθεση του φιλμ παραμένει ομιχλώδης, όμως είναι αναμφίβολα καλύτερα έτσι. Σε μέρες όπου η πλειοψηφία των ταινιών μοιάζει προβλέψιμη στην ιστορία και το ύφος της ήδη από το πρώτο κι όλας κλιπ, μοιάζει ευτύχημα να ελπίζεις ακόμη σε μια έκπληξη (σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις το φιλμ θα κάνει την πρεμιέρα του στη Βενετία) και γιατί όχι σε ένα ακόμη, αληθινά σπουδαίο φιλμ.

Δείτε το τρέιλερ.