Buzz

Αντριου Γκάρφιλντ: «ο Spider-man μου έσωσε τη ζωή»

στα 10

Ο Αντριου Γκάρφιλντ συνοδευόμενος από τον σκηνοθέτη Μαρκ Γουέμπ, την συμπρωταγωνίστριά του Εμα Στόουν και τους παραγωγούς της ταινίας, παρουσίασαν σκηνές από το πολυαναμενόμενο «Amazing Spider-man» και μίλησαν στο κοινό του Comic-Con.

Αντριου Γκάρφιλντ: «ο Spider-man μου έσωσε τη ζωή»

Ολοι όσοι βρέθηκαν στην «Αίθουσα Η» του Comic-Con, χτες Παρασκευή, δεν ήξεραν με τι μαγεύτηκαν περισσότερο: με τις αποκλειστικές σκηνές του «Amazing Spider-man» ή με την αμεσότητα και εξομολογητική διάθεση του πρωταγωνιστή Αντριου Γκάρφιλντ, ο οποίος ομολόγησε το πάθος του για τον κόμικ ήρωα.

«Χρειαζόμουν έναν ήρωα σαν τον Spider-Man όταν ήμουν παιδί. Τον χρειαζόμουν για να παίρνω κουράγιο, να έχω ελπίδα. Ζούσε τη ζωή που κι εγώ, και κάθε αδύνατο αγοράκι σαν και μένα, είχαμε ως φαντασίωση...»

Ο Γκάρφιλντ μίλησε εξομολογητικά για το πώς ένα αγόρι σαν τον Πίτερ Πάρκερ μπορεί να σε εμπνεύσει και να σου δώσει δύναμη «δείχνοντάς σου πώς η κάθε μελανιά σε κάνει πιο δυνατό». Κι αρκετά συγκινημένος, κατέληξε «Μου έσωσε τη ζωή».

Οταν κοίταξε το πλήθος και συμπλήρωσε «αυτή είναι η πρώτη μου φορά στο Comic-Con και είναι η πιο cool στιγμή της ζωής μου» το ήδη κερδισμένο κοινό, που ένιωθε ότι ένας από αυτούς ήταν τώρα πάνω και μιλούσε, ξέσπασε σε χειροκροτήματα και κραυγές.

Δίπλα του ο νεαρός Βρετανός ηθοποιός («Never Let me Go», «Boy A») είχε τον σκηνοθέτη του Μαρκ Γουέμπ και τη συμπρωταγωνίστριά του Εμα Στόουν, όμως το πλήθος ήθελε να ακούσει τι έχει να πει ο ... Spider-Man. Και δεν τους χάλασε χατήρι: αποκαθιστώντας την ταμπού αντίληψη ότι αυτά είναι blockbuster ο Γκάρφιλντ μίλησε για το πώς ο ίδιος πλησίασε το ρόλο σαν να ήταν... Σαίξπηρ.

«Αντιμετώπισα το σενάριο σαν να πρόκειται για μοντέρνα σαιξπηρική μυθοπλασία. Σαν να ξετυλίγεται μία αφήγηση που οι ήρωες σε παρασύρουν στον ιστό τους και θέλεις να τους ακολουθήσεις»

Οχι δεν μίλησε στον Τόμπι Μαγκουάιρ, παρά μόνο όταν είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα. «Ομως ανήκω στην 'Ομάδα Τόμπι'» είπε σοβαρά. «Την μέρα που ανακοινώθηκε ότι πήρα το ρόλο βρήκα ένα μήνυμά του στον τηλεφωνητή μου που μου έδινε συγχαρητήρια και μου ευχόταν καλή επιτυχία. Πρόκειται για πραγματικό κύριο»

O ίδιος ο Μαρκ Γουέμπ πάντως αρνήθηκε ότι έκανε μία πιο «σκοτεινή» ταινία για να διαφέρει από το όραμα του Ράιμι. «Θέλησα πολύ απλά να δώσω μία πιο ρεαλιστική ματιά στο χαρακτήρα και στην ιστορία του. Προσπάθησα να δείξω τη σύνθετη συναισθηματική του προσωπικότητα, αλλά να αναδείξω επίσης το χιούμορ και την ελαφρότητα της εφηβικής του ηλικίας...»

Από τις σκηνές που παίχτηκαν πάντως (υπό τους ήχους του «Every Teardrop is a Waterfall» των Coldplay) ο Πάρκερ του Γκάρφιλντ βγαίνει πιο σαρκαστικός και «πανκ», οι δεύτεροι χαρακτήρες όπως η θεία του Πάρκερ (Σάλι Φιλντ) αλλά κι ο θείος Μπεν (Μάρτιν Σιν) έχουν ρόλο και δεν είναι καρικατούρες, και η ατμόσφαιρα της ταινίας έχει μία δραματική βαρύτητα που ισορροπεί το action.

Οι live action σκηνές που προβλήθηκαν στην Comic-Con κέρδισαν διθυραμβικά τις εντυπώσεις (με κριτικούς να γράφουν στους αναγνώστες τους ότι «αυτό ήταν το πάνελ που δεν έπρεπε να έχεις χάσει»). Για να δούμε πώς η ομάδα του Γουέμπ θα χειριστεί τα εφέ - ένα κομμάτι όπου οι φανατικοί απαιτούν τίποτα λιγότερο από εντυπωσιασμό.

Εχουν όμως ένα χρόνο μπροστά τους στο post production, καθώς η ταινία θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2012.