Buzz

Αntiparos Cinema Days 2016: Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου επιστρέφουν!

στα 10

Για 3η συνεχή χρονιά στην Αντίπαρο, το φεστιβάλ Αntiparos Cinema Days υπόσχεται να προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα σινεφίλ τετραήμερο γεμάτο προβολές, κινηματογραφικά εργαστήρια και την εμπειρία ενός γυρίσματος δίπλα σε καταξιωμένους σκηνοθέτες.

Flix Team
Αntiparos Cinema Days 2016: Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου επιστρέφουν!

Από τις 22 έως τις 25 Ιουλίου 2016, οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου επιστρέφουν για 3η συνεχή χρονιά! Σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αντιπάρου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου καθώς και με τη συνεργασία της αίθουσας τέχνης Αντί και του κινηματογράφου Cine Oliaros στην Αντίπαρο, το φεστιβάλ υπόσχεται να προσφέρει ένα σινεφίλ τετραήμερο σε κατοίκους και τουρίστες του νησιού που επιθυμούν να συμμετέχουν!

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία και φέτος να παρακολουθήσουν καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου να μιλούν για τα μυστικά της δουλειάς τους, και μέσα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας καθώς και να παρακολουθήσουν προβολές πρόσφατων ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους. Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και ενός νεότερου κινηματογραφόφιλου κοινού. Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου φέρνουν σε επαφή τους νέους με αναγνωρισμένους Έλληνες δημιουργούς, προσφέροντάς τους μια πλατφόρμα για να συζητήσουν τις τάσεις και εξελίξεις στον σύγχρονο κινηματογράφο, να μάθουν τους βασικούς άξονες της κινηματογραφικής γλώσσας και να εξοικειωθούν με τα ψηφιακά μέσα.

Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων που απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου δεν απαιτούνται ιδιαίτερες κινηματογραφικές γνώσεις, αλλά διάθεση για μάθηση και ομαδικό πνεύμα. Οι προβολές είναι ανοιχτές σε όλους τους επισκέπτες του νησιού.

Θυμηθείτε κι αυτό: Η ουτοπία ως το ανέφικτο ή ως όραμα; Ο Απόστολος Καρακάσης μιλάει για το «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία»

utopia poster 607

Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου έχουν ήδη σημειώσει τις δικές τους πρωτιές κι επιτυχίες. Οι διδάσκοντες του προηγούμενου καλοκαιριού διέπρεψαν με τα ντοκιμαντέρ τους στα διεθνή φεστιβάλ: ο Απόστολος Καρακάσης συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ (IDFA), το σπουδαιότερο στο είδος του, με το ντοκιμαντέρ του «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» (και το οποίο θα προβληθεί φέτος στην Αντίπαρο) ενώ ο Θάνος Αναστόπουλος παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ του «Η Τελευταία Παραλία» στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών τον περασμένο Μάιο.

Διαβάστε επίσης: Κάννες 2016: Ο Θάνος Αναστόπουλος κι ο Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν πάνε το Flix στην «Τελευταία Παραλία»

τελευταία παραλία 607

Τελευταία παραλία photocall 607

Το 2015 οι διδάσκοντες Θάνος Αναστόπουλος και Απόστολος Καρακάσης καθοδήγησαν δύο ομάδες μαθητών για να δημιουργήσουν με μεγάλη επιτυχία δύο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ σχετικά με την Αντίπαρο. Το πρώτο με τον τίτλο «Cine» αναφέρεται στο θερινό σινεμά του νησιού, στην ιστορία του αλλά και στον κίνδυνο να αλλάξει χρήση το ακίνητο όπου βρίσκεται ο κινηματογράφος και το δεύτερο με τίτλο «Ο αέρας στην Αντίπαρο» αναφέρεται στα καλοκαιρινά μελτέμια και στο πώς ο αέρας επηρεάζει τους επισκέπτες αλλά και τους επαγγελματίες του νησιού.

Παναγιώτης Φαφούτης 607 1

Τα ονόματα των φετινών διδασκόντων σκηνοθετών που θα επικεντρώσουν στο γύρισμα σκηνών μιας ταινίας μυθοπλασίας με τις ομάδες των συμμετεχόντων είναι: ο Παναγιώτης Φαφούτης («Joanna», «Παράδεισος») και η Αρασέλη Λαιμού (σκηνοθέτις, σεναριογράφος και μοντέζ με έδρα σε Αθήνα και Λος Αντζελες) που βρίσκεται στο στάδιο συγγραφής του σεναρίου της 1ης μεγάλου μήκους ταινίας με τίτλο «Αγία Εϊμυ».

Δηλώστε συμμετοχή!

  • Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη μέχρι τις 10 Ιουλίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Για να δηλώσετε συμμετοχή απευθυνθείτε στο sofia@onefromtheheart.gr ή στο τηλέφωνο 6947 639724 ή στην αίθουσα τέχνης αντί στην Αντίπαρο.
  • Η συμμετοχή στα εργαστήρια και η παρακολούθηση των προβολών είναι δωρεάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ Cine Oliaros

21.00 ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: ΟΥΤΟΠΙΑ ντοκιμαντέρ του Απόστολου Καρακάση 91’, 2015
23.00 ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ του Παναγιώτη Φαφούτη 105’, 2011

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ Cine Oliaros

21.00 ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ του Άγγελου Φραντζή 90’, 2005
23.00 Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΜΟΥΣΑΚΑ του Πάνου Κούτρα 99’, 1999

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ Cine Oliaros

21.00 BEAUTIFUL PEOPLE του Νίκου Παναγιωτόπουλου 107’, 2001
23.00 ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ του Άγγελου Φραντζή 90’, 2005

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ Cine Oliaros

21.00 Προβολή ταινιών μικρού μήκους / Short Films Selection

  • Ο ΓΚΟΓΚΟΣ του Παναγιώτη Φαφούτη 12’, 2001
  • JOANNA του Παναγιώτη Φαφούτη 9’, 2015
  • Ο ΣΠΟΡΟΣ της Ιφιγένειας Κοτσώνη 14’, 2015
  • ΧΑΜΟΜΗΛΙ του Νεριτάν Ζιντζιρία 15’, 2012
  • ΠΩΓΩΝΙΣΚΟΣ του Θανάση Νεοφώτιστου 11’, 2015
  • ΣΥΚΟ του Νικόλα Κολοβού 13’, 2015
  • 4 ΜΑΡΤΙΟΥ του Δημήτρη Νάκου 15’, 2015
  • DREAM TOY του Χρήστου Χουλιαρά 13’, 2015
  • Ο ΜΙΓΚΕΛ ΑΛΒΑΡΕΣ ΦΟΡΑΕΙ ΠΕΡΟΥΚΑ* της Αρασέλης Λαιμού 16’, 2012

Ολες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο, στην ελληνική γλώσσα και με αγγλικούς υπότιτλους. *Στην ισπανική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους.

Αntiparos Cinema Days 2016 607

Διαβάστε επίσης: