Buzz

Αντέλ Εξαρχόπουλος: Η επόμενη μεγάλη σταρ του γαλλικού σινεμά είναι ελληνικής καταγωγής!

στα 10

Ολα δείχνουν πως η καινούρια ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς «Le Bleu est Une Couleur Chaude», θα μεταμορφώσει τη νεαρή ηθοποιό σε αστέρι πρώτου μεγέθους.

Αντέλ Εξαρχόπουλος: Η επόμενη μεγάλη σταρ του γαλλικού σινεμά είναι ελληνικής καταγωγής!

Update 23 Μαΐου 2013

Το «La Vie d' Adele», όπως ονομάζεται τελικά το νέο φιλμ του Αμπντελατίφ Κεσίς προβλήθηκε στις Κάννες, είναι ήδη ένα από τα μεγάλα φαβορί για το Χρυσό Φοίνικα και η πρωταγωνίστρια του, Αντέλ Εξαρχόπουλος δεν χρειάζεται πλέον να περιμένει για να είναι το πρόσωπο του Φεστιβάλ και η πραγματικά μεγάλη αποκάλυψη του νέου γαλλικού σινεμά. Διαβάστε εδώ περισσότερα από την ανταπόκρισή μας στο 66ο Φεστιβάλ Καννών και τη γνώμη μας για την ταινία.


Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης του «Κους Κους με Φρέσκο Ψάρι», μεταμορφώνει μια σχεδόν άγνωστη νεαρή ηθοποιό σε πρωταγωνίστρια. Σ΄ εκείνη την ταινία μας σύστησε μέσα από έναν υπέροχο χορό της κοιλιάς την Χαφσία Χερζί, τώρα δίνει στην Αντέλ Εξαρχόπουλος τον ρόλο για τον οποίο θα την θυμόμαστε.

Στο «Le Bleu est Une Couleur Chaude» υποδύεται την Αντέλ, μια νεαρή κοπέλα που ονειρεύεται να ζήσει τον έρωτα της ζωής της, Κι όταν γνωρίζει τον Τόμας, έναν όμορφο σκοτεινό άντρα που την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά, το όνειρό της μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα. Μόνο που πριν το μεγάλο ρομάντζο τους ξεκινήσει, η Αντέλ συναντά ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά και δεν μπορεί να σταματήσει να την φαντασιώνεται στο κρεβάτι της. Η Αντέλ δεν μπορεί να το αρνηθεί πια, της αρέσουν τα κορίτσια κι όταν η φαντασίωση της γίνεται πραγματικότητα, ο έρωτας που ονειρευόταν μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα, απλά όχι ακριβώς όπως τον φανταζόταν,

Η Λέα Σεϊντού υποδύεται το κορίτσι που θα ερωτευτεί η πρωταγωνίστρια μια ηθοποιός το μοντέλο της μετεωρικής ανόδου της οποίας, μοιάζει έτοιμη να ακολουθήσει και η Αντέλ Εξαρχόπουλος.

2Με την Λέα ΣεΪντού στο «Le Bleu est Une Couleur Chaude»

Γεννημένη το 1994 η δεκαενιάχρονη ηθοποιός έχει ήδη οχτώ χρόνια εμπειρίας στην οθόνη μέσα από ρόλους σε φιλμ όπως το «Boxes» της Τζέιν Μπίρκιν, το εξαιρετικά πετυχημένο «Les Enfants de Timpelbach» ή το «Τη Νύχτα Που Χάθηκαν τ' Αστέρια». Η Αντέλ ξεκίνησε μαθήματα ηθοποιιας σε πολύ νεαρή ηλικία, όταν οι γονείς της την έγραψαν σε μια σχολή για να νικήσουν την έμφυτη συστολή της. Και προφανώς έπραξαν πολύ σωστά.

«Στο πλατό μιας ταινία μπορώ να κάνω τα πάντα. Τα δίνω όλα» λέει η Εξαρχόπουλος «Πράγματα που δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι μπορώ να κάνω στην αληθινή ζωή, μου βγαίνουν απολύτως φυσικά μπροστά στην κάμερα». Αυτή η ενέργεια και το θαρρος της προφανώς γοήτευσαν τον Αμπντελατίφ Κεσίς που της εμπιστεύτηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο του φιλμ.

Αλλά πριν από το «Le Bleu est Une Couleur Chaude» προηγείται ένας ακόμη πρωταγωνιστικός ρόλος στο «Des Morceaux de Moi» της Νοουλέν Λεμέσλ, μια ιστορία για ένα κορίτσι που κινηματογραφεί κάθε τι που συμβαίνει στην μάλλον αλλόκοτη και διασκορπισμένη οικογένειά της, προσπαθώντας μέσα από την καταγραφή να ενώσει όλα τα σπασμένα «κομμάτια του εαυτού της».

2«Des Morceaux de Moi»

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του «Des Morceaux de Moi» καθώς κι ένα βίντεο με όλες τις εμφανίσεις της Αντέλ στο σινεμά από τον πρώτο της ρόλο μέχρι σήμερα.