Buzz

«Ανώμαλος, αλκοολικός, ψυχωτικός, αγενής και μπάτσος»: ακατάλληλο τρέιλερ για το «Filth»

στα 10

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιρβιν Γουελς, το «Filth» αφηγείται την ιστορία ενός μπάτσου στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Το ακατάλληλο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε απλά επιβεβαιώνει πως η παραπάνω περιγραφή είναι απλά... ευγενική.

«Ανώμαλος, αλκοολικός, ψυχωτικός, αγενής και μπάτσος»: ακατάλληλο τρέιλερ για το «Filth»

Ενας διεφθαρμένος αστυνομικός, ο Μπρους Ρόμπερτσον, διερευνά ένα ρατσιστικό έγκλημα στους νυχτερινούς δρόμους του Εδιμβούργου, εποφθαλμιώντας μια πολυπόθητη προαγωγή, παίρνοντας ό,τι ναρκωτικά έχει να προσφέρει το Αμστερνταμ και παρενοχλώντας σεξουαλικά (από το τηλέφωνο…) τη γυναίκα του κολλητού του φίλου. Ευτυχώς ο μπάτσος αυτός έχει τη δική του νέμεση: μια ταινία – εννοούμε το σκουλήκι – που κατατρώει τα σωθικά του. Δε θα μπορούσε ήρωας να είναι πολύ πιο βρώμικος και απεχθής από τον Μπρους Ρόμπερτσον, κι όμως ο Γουελς καταφέρνει, όπως και τον Μπέγκμπι του «Trainspotting», να τον κάνει απρόθυμα συμπαθή!

Τουλάχιστον όσο συμπαθής μπορεί να είναι ο Τζέιμς ΜακΑβόι έτσι κι αλλιώς, εδώ σε έναν κόντρα ρόλο που τον υποχρεώνει να βρίζει, να δέρνει, να χτυπάει και να τα κάνει όλα μπάχαλο, την ίδια στιγμή που υποτίθεται ότι υπηρετεί το νόμο, ως κεντρικός χαρακτήρας του «Filth» που σκηνοθετεί ο Τζον Σ. Μπερντ («Green Street Hooligans» και «Cass») ως μια παραβολή για το σύγχρονο χάος και μια ευθεία επίθεση σε κάθε πιθανή έννοια της πολιτικής ορθότητας.

2

Κι όλα αυτά με τις ευλογίες του Γουελς, το βιβλίο του οποίου είχε κυκλοφορήσει το 1998, ο οποίος είχε δηλώσει: «Προσπαθούσα να καταφέρω να γίνει το "Filth" ταινία για χρόνια, με διάφορους παραγωγούς και σκηνοθέτες. Ο Τζον έκανε μια διασκευή του σεναρίου που βρήκα συγκλονιστική: διατήρησε το πνεύμα του κεντρικού ήρωα, αλλά ταυτόχρονα έκανε ενδιαφέρουσες αλλαγές. Το έκανε πολύ, πολύ κινηματογραφικό και νομίζω ότι, με αυτό το καστ, η ταινία θα γίνει καταπληκτική!»

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ (αν είστε πάνω από 18 ετών):


Διαβάστε ακόμη: